Gulasz wołowy z Korfu |
Dip z fety |
Placki pomidorowe |
Souvlaki z wieprzowiny |
Smażone chlebki |
Dip z bakłażana |
Pilaw z porem |
Sałatka z soczewicy i fety |
Ladenia |
Gulasz z fasolką szparagową |
Tiganites |
Pilaw ze szpinakiem |
Gulasz z papryką i kiełbasą |
Kiełbaski w sosie pomidorowym |
Grillowane brzoskwinie |
Chleb z oliwkami |
Gulasz wieprzowy z winem |
Briam |
Kurczak pieczony z warzywami |
Burgery ziołowe |
Tzatziki |
Marynowana feta |
Souvlakia z kurczaka |
Tzatziki z botwinką |
Klopsiki z fetą |
Keftedes |
Sałatka grecka |
Placki z cukinii |
Pudding ryżowy |
Pasta z fetą |
Razowe pity |
Chlebki pita pszenne |
2 komentarze
KOchana, dzięki wielkie 🙂 uwielbiam takie dania i już robiłam sałatkę grecką, placki z cukinii- super. Dziś pilaw ze szpinakiem 🙂 Dzięi wielkie
Beata J
Beatko, niezmiernie mnie to cieszy 🙂 W najbliższym czasie pojawi się sporo przepisów z kuchni śródziemnomorskiej, nie tylko greckiej. Pozdrawiam serdecznie.