-
Fasola w pomidorach z kuskusem i jajkiem
-
Labneh z pomidorami i chrupiącymi grzankami
-
Hummus z oliwkami
-
Pieczona marchewka z fetą
-
Jak zrobić zatar?
-
Kofty pieczone z ziemniakami
-
Arabska sałatka z ciecierzycą
-
Gulasz wołowy z batatem i morelami
-
Foul mudammas
-
Libańska zupa z soczewicy (Shorbat Adas)
-
Kofty pieczone z warzywami
-
Orkiszowe pierogi z tuńczykiem (fatayer)
-
Pilaw z marchewką i ciecierzycą
-
Tażin z kurczakiem i dynią
-
Kofty wołowe z bakłażanem
-
Sałatka z pomidorów i sera labneh
-
Tagine z wołowiny z rodzynkami
-
Płaskie chlebki z pomidorami i sumakiem
-
Labneh z zatarem w oliwie (tabat labneh)
-
Pieczony labraks z sosem z tahini
-
Arabskie klopsiki wołowe w sosie pomidorowym
-
Marynowany dorsz po marokańsku
-
Sfeeha, arabskie zapiekanki z mięsem
-
Kofty z indyka z cukinią
-
Sos z pastą tahini i chili
-
Arabski gulasz z klopsikami i ziemniakami
-
Sałatka z pomidorów i owczego sera
-
Chlebki z przyprawą za’atar
-
Wołowina w sosie pomidorowym z oliwkami
-
Hummus ze szpinakiem
-
Kofty wołowe w pikantnym sosie z harissą
-
Sałatka z pomidorów i pestek granatu
-
Wołowina z groszkiem po libańsku
-
Fasola smażona z botwinką
-
Pikantne krewetki po marokańsku
-
Arabska sałatka z serem shanklish
-
Hummus ze szparagami
-
Hummus z burakiem
-
Kofty z kurczaka
-
Hummus z suszonymi pomidorami
-
Kofty z zaatarem
-
Pilaw z botwinką
-
Fatayer ze szpinakiem
-
Kofty drobiowe z marchewką
-
Labneh
-
Kebab drobiowy
-
Pasta tahini
-
Tagine z kurczaka i cebuli
-
Sambousek- libańskie pieczone pierogi