IV Festiwal Kuchni Arabskiej- Podsumowanie

przez Malwina
IV Festiwal Kuchni Arabskiej, jak co roku, minął niesłychanie szybko. Było to 28 dni, w przeciągu których uczestnicy akcji wyruszyli w kulinarną podróż w poszukiwaniu i odkrywaniu arabskich smaków. W tym roku udało nam się zgromadzić  rekordową ilość przepisów. W IV Festiwalu przygotowaliśmy wspólnie 120 receptur na potrawy arabskie. Mam nadzieję, że to podsumowanie będzie dla Was inspiracją, z której często będziecie korzystać. Na samym końcu postu znajdziecie kod do podsumowania, który możecie umieścić na swoim blogu. 

W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować tegorocznym Partnerom Festiwalu Kuchni Arabskiej: 

sklepowi Arabskie.pl, Tunishop oraz Skworcu.pl. 

Dziękuję Wam za wsparcie, zaufanie oraz Wasz wkład w popularyzację kuchni arabskiej!

Oczywiście, tak, jak w ubiegłym roku, najciekawsze moim zdaniem przepisy zostały wyróżnione nagrodami. Poniżej znajdziecie zdjęcia laureatów tegorocznej akcji 

Bon na 150 zł do zrealizowania w sklepie Arabskie.pl otrzymuje Iza z bloga Kuchnia Izy za Ataif bil ashta, słodkie placuszki z kremem i bakaliami.

Bon na 100 zł od sklepu Arabskie.pl otrzymuje Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie za tajine z baraniny.

Bon na 50 zł do Arabskie.pl otrzymuje Kasia Karakaya za przepis na chlebek khmira

Piękną ręcznie malowaną arabską misę od sklepu Tunishop otrzymuje Zuzia z bloga Chili, czosnek i oliwa za dip z pieczonych buraków z zaataem

Bon na 50 zł do wykorzystania w sklepie Tunishop otrzymuje Magda z bloga Konwalie w kuchni za baklavę.

Zestaw arabskich przypraw o wartości 50 zł każdy od sklepu Skworcu.pl otrzymuje Mirabelka z bloga Mirabelkowy za marokańskie ciasto wąż  M’hanncha

Drugi zestaw przypraw powędruje do Magdy z bloga Limonkowy 
za piękny deser o nazwie Layali Lubnan

Ostatni zestaw przypraw od sklepu Skworcu.pl otrzymuje Kicia za pomarańczowo-migdałowo-daktylowe ruloniki z ciasta filo


IV FESTIWAL KUCHNI ARABSKIEJ– PODSUMOWANIE

SAŁATKI I PRZYSTAWKI

ZUPY ARABSKIE:

DANIA Z DROBIU

DANIA MIĘSNE (wołowina, jagnięcina, cielęcina)

DANIA BEZMIĘSNE

SŁODKOŚCI I DESERY ARABSKIE:

PIECZYWO ARABSKIE:

NAPOJE ARABSKIE:

MIESZANKI PRZYPRAW ARABSKICH:

DOMOWY WYRÓB:

    Poniżej znajdziecie kod do tegorocznego podsumowania, 
    który możecie umieścić na swoich blogach:

    IV Festiwal kuchni arabskiej
      7 komentarzy
      0

      Podobne posty:

      7 komentarzy

      Martynosia 07/03/2014 - 6:48 pm

      Bardzo dziękuję za tę akcję, była świetna 😉 A przede wszystkim dziękuję za takie wspaniałe wyróżnienie! Jestem niesamowicie zaskoczona! 🙂 Jeszcze raz bardzo dziękuję! 🙂

      Odpowiedz
      Magda 07/03/2014 - 9:28 pm

      Mi też jest bardzo miło 🙂 Dziękuję serdecznie za wyróżnienie. Dzięki tej akcji pokochałam kuchnię arabską, która wcześniej była mi całkowicie obca.

      Odpowiedz
      Mirabelka 07/03/2014 - 11:53 pm

      Jako stała klientka Skworcu bardzo cieszę się z nagrody 😉 wspaniale było kolejny już raz wziąć udział w Twojej akcji, Malwinno 🙂 pozdrawiam!

      Odpowiedz
      Magda C. 08/03/2014 - 7:16 am

      Wspaniała akcja, cudowne przepisy! Teraz zostaje tylko testowanie 🙂

      Odpowiedz
      Zuzanna 09/03/2014 - 9:22 am

      Wow, ile niesamowitych przepisów! Dziękuję za organizację tak ciekawej akcji, na pewno będę często zaglądać do posumowania. Dziękuję również za wyróżnienie, już nie mogę doczekać się tej arabskiej misy:) Pozdrawiam:)

      Odpowiedz
      Josia 11/03/2014 - 11:40 am

      Jak co roku wspaniałe podsumowanie i duży zestaw potraw do wyboru.
      To była czysta przyjemność brać udział w kolejnej edycji.
      Do następnego Festiwalu!

      Odpowiedz
      Konwalie w kuchni 11/03/2014 - 2:11 pm

      Ogromnie się cieszę, że znów mogłam brać udział w Festiwalu!
      Dziękuję za moją ulubioną akcję i wyróżnienie:)
      Gratulacje dla wszystkich wyróżnionych!

      Odpowiedz

      Skomentuj

      * Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

      Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies