Barros Jarpa Sandwich

przez Malwina
Kanapka z serem i szynką przepis
Ten sandwich z pewnością nie należy do zbyt wymyślnych. Skrywa w środku szynkę oraz ser żółty. Nazwany został na cześć chilijskiego ministra Ernesto Barros Jarpy, który często zamawiał właśnie taką kanapkę. Możecie ją przygotować na dwa sposoby: smażąc kromki na tłuszczu lub też grillując na patelni. Zdecydowanie polecam Wam tę drugą, o wiele mniej kaloryczną wersję. W Chile popularny jest także sandwich Barros Luco, w którego skład wchodzi wołowina i ser. O nim jednak napiszę Wam więcej następnym razem. 

A po więcej śniadaniowych przepisów zapraszam Was do działu

Sandwich z serem i szynką
BARROS JARPA SANDWICH (CHILE)
Śniadanie Mistrzów #132
Projekt Sandwich #16


Składniki (na 2 porcje):

  • 4 kromki pieczywa tostowego (pszennego lub razowego)
  • 2 duże plastry dobrej jakości szynki
  • 2 plastry żółtego sera (u mnie Edam)
  • szczypta ostrej wędzonej papryki w proszku
Na dwóch kromkach układamy po plastrze szynki i sera. Dodajemy odrobinę papryki w proszku, przykrywamy dwoma pozostałymi kromkami. Grillujemy na patelni z obu stron, aż ser się rozpuści. 
Szybki sandwich z serem

Czas przygotowania: 10 minut.

3 komentarze
0

Podobne posty:

3 komentarze

Magda C. 07/03/2014 - 8:14 am

Mmm… pyszności!

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 09/03/2014 - 9:28 am

Fajna kanapka 🙂

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 13/03/2014 - 6:26 am

Kurcze nie wiedziałam, ze "tost", który tak często robimy w domu ma taką nazwę:) pozdrawiam

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies