Poniedziałkowe bento:
1) Na śniadanie placuszki waniliowe
2) Na drugie sałatka z jajkiem i rzodkiewką, parówki plus bułka
Wtorkowe bento:
1) Na śniadanie pasta jajeczna
2) Na drugie turecka sałatka kisir
3) Na obiad pierś z kurczaka w przyprawie do fajitas, ogórki konserwowe, czerwona papryka i sos andaluzyjski
Czwartkowe bento:
1) Na śniadanie sałatka z kabanosem i marynowaną cebulą plus parówki
2) Na drugie kanapki z chleba tostowego z boczkiem i cheddarem
3) Na obiad pikantne klopsiki, ogórki konserwowe
Środowe bento:
1) Omlet z sosem sojowym, szczypiorkiem i chili, kawałki papryki i czarne oliwki
2) Kurczak w przyprawie do taco, ogórek z czarnym sezamem plus pieczywo
Czwartkowe bento:
1) Na śniadanie sałatka z cebulki marynowanej i kabanosa
2) Na drugie kurczak z grilla i domowa salsa paprykowa
3) Na obiad indyk w ziołach, kawałki papryki i ogórki konserwowe
Piątkowe bento:
1) Na śniadanie omlet z dużą ilością szczypiorku plus salami
2) na drugie sałatka z porem, serem i jajkiem
3) Na obiad ziołowe burgery, kabanos, kawałki papryki
6 komentarzy
genialnie to wygląda ! jedzenie to sztuka w twoim wykonaniu 🙂
jakie to przepiękne i przepyszne! Skąd takie genialne pojemniki? 🙂
Wtorkowe bento jest dla mnie idealne! 🙂 Zwłaszcza sałatka kisir!
Wszystko wygląda tak apetycznie, że nie jestem w stanie wybrać, które najbardziej mi odpowiada!
O, też fajny post 😉
Ja poprosze wtorkowe z pierwszego tygodnia – jest kisir, jest dobrze 🙂