Placuszki waniliowe

przez Malwina

W sezonie letnim uwielbiam przygotowywać na śniadanie placuszki z dodatkiem owoców. W ubiegłym tygodniu prezentowałam Wam placuszki z jagodami. Tym razem przyszła kolej na placuszki na serku waniliowym. Są one bardzo delikatne, wręcz rozpływają się w ustach. Owoców nie dodawałam do ciasta tylko podałam je jako dodatek. 

Placuszki waniliowe
    PLACUSZKI WANILIOWE
    Śniadanie Mistrzów #59


    Składniki (na około 6 stuk):
    [przepis własny]

    • 140 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 jajko
    • 50 g mąki
    • 1 łyżka cukru
    • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
    Wszystkie składniki umieszczamy w misce, łączymy przy pomocy miksera lub trzepaczki. Na patelni rozgrzewamy olej, chochelką wlewamy porcje ciasta, smażymy na rumiano z obu stron. Placuszki są bardzo delikatne, należy uważać przy przewracaniu ich na drugą stronę. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i porzeczkami.

    Całkowity czas przygotowania: 10 minut.

    7 komentarzy
    0

    Podobne posty:

    7 komentarzy

    Kamila 19/07/2013 - 9:33 am

    Pycha, mniam 🙂

    Odpowiedz
    teenager ;) 19/07/2013 - 10:06 am

    zdecydowanie jedne z najpyszniejszych placuszków, pysznie podane z malinkami *-*

    Odpowiedz
    Cookie 19/07/2013 - 12:05 pm

    Waniliowe placuszki, o tak, bardzo fajne 🙂

    Odpowiedz
    JustInka 19/07/2013 - 12:48 pm

    Wyglądają pysznie. Może ktoś mi kiedyś takie poda na śniadanie 🙂

    Odpowiedz
    Justyna Bąk 19/07/2013 - 3:08 pm

    pysznie wyglądają:)

    Odpowiedz
    Paulina C. 19/07/2013 - 7:19 pm

    szybkie, proste i na pewno bardzo smaczne 😉

    Odpowiedz
    Niula 27/07/2013 - 9:24 pm

    Pięknee placuszki , pięknie tutaj u Ciebie tak ogólnie – można tak patrzeć na Twoje zdjęcia bez końca! :)[do czasu, aż się nie zgłodnieje;-))]

    Odpowiedz

    Skomentuj

    * Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

    Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies