Make bento, not war! #17-18

przez Malwina
W związku z moim wakacyjnym wyjazdem, tym razem podsumowanie dwóch tygodni z posiłkami na wynos. Mam nadzieję, że znajdziecie odrobinę inspiracji do stworzenia własnych zestawów.

Poniedziałkowe bento:

1) Na śniadanie placuszki waniliowe
2) Na drugie sałatka z jajkiem i rzodkiewką, parówki plus bułka

Wtorkowe bento:

1) Na śniadanie pasta jajeczna
2) Na drugie turecka sałatka kisir
3) Na obiad pierś z kurczaka w przyprawie do fajitas, ogórki konserwowe, czerwona papryka i sos andaluzyjski

Czwartkowe bento:

1) Na śniadanie sałatka z kabanosem i marynowaną cebulą plus parówki
2) Na drugie kanapki z chleba tostowego z boczkiem i cheddarem
3) Na obiad pikantne klopsiki, ogórki konserwowe

Środowe bento:

1) Omlet z sosem sojowym, szczypiorkiem i chili, kawałki papryki i czarne oliwki
2) Kurczak w przyprawie do taco, ogórek z czarnym sezamem plus pieczywo

Czwartkowe bento:

1) Na śniadanie sałatka z cebulki marynowanej i kabanosa
2) Na drugie kurczak z grilla i domowa salsa paprykowa  
3) Na obiad indyk w ziołach, kawałki papryki i ogórki konserwowe

Piątkowe bento:

1) Na śniadanie omlet z dużą ilością szczypiorku plus salami
2) na drugie sałatka z porem, serem i jajkiem
3) Na obiad ziołowe burgery, kabanos, kawałki papryki

6 komentarzy
0

Podobne posty:

6 komentarzy

Katerina Petrova 09/09/2013 - 8:44 am

genialnie to wygląda ! jedzenie to sztuka w twoim wykonaniu 🙂

Odpowiedz
Karolina Dudek 09/09/2013 - 2:30 pm

jakie to przepiękne i przepyszne! Skąd takie genialne pojemniki? 🙂

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 09/09/2013 - 2:53 pm

Wtorkowe bento jest dla mnie idealne! 🙂 Zwłaszcza sałatka kisir!

Odpowiedz
Angie 09/09/2013 - 3:07 pm

Wszystko wygląda tak apetycznie, że nie jestem w stanie wybrać, które najbardziej mi odpowiada!

Odpowiedz
Paulina Kwiatkowska 09/09/2013 - 7:33 pm

O, też fajny post 😉

Odpowiedz
Maggie 10/09/2013 - 1:19 pm

Ja poprosze wtorkowe z pierwszego tygodnia – jest kisir, jest dobrze 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies