Make bento, not war! #16

przez Malwina
Minął kolejny tydzień z bento. Z podanych propozycji szczególnie polecam Wam crudaiolę, która świetnie smakuje na zimno. Zarówno ja, jak i Połówek, uwielbiamy tę pastę. Który z zestawów podoba się Wam najbardziej?

Poniedziałkowe bento:

1) na śniadanie placuszki waniliowe z owocami
2) na drugie sałatka z kuskusem i kęskami piwnymi
3) na obiad kurczak w miodzie i sezamie, chlebek z patelni i sałatka brokułowa z boczkiem

Wtorkowe bento:

1) Na śniadanie omlet, kawałki papryki i ogórka plus bułka z oliwkami
2) na drugie klopsiki musztardowe, sos z białej fasoli i pieczonej papryki plus chlebek z patelni
3) Na obiad pasta alla crudiaola

Czwartkowe bento:

1) Na śniadanie tabbouleh z dodatkiem czerwonej papryki (znów oszukana z mniejszą ilścią natki)
2) na drugie sałatka z porem, jajkiem i fasolą

Piątkowe bento:

1) Na śniadanie kanapki z chleba tostowego, sera gouda i wędzonego boczku
2) Na drugie parówki i sałatka z fasoli i cebuli perłowej
3) Na obiad pikantne klopsiki, ogórki konserwowe z chili plus bułka

4 komentarze
0

Podobne posty:

4 komentarze

Marta- Taste Eat 26/08/2013 - 11:51 am

wszystkie są cudowne! podziwiam za tak sumienne przygotowywanie tych zestawów, bravo!

Odpowiedz
JustInka 26/08/2013 - 11:55 am

Ja porywam kubełek z placuszkami 🙂

Odpowiedz
Angie 26/08/2013 - 6:59 pm

A ja chcę wszystko!

Odpowiedz
Maggie 27/08/2013 - 10:33 am

Jestem rozdarta miedzy wtorkiem i czwartkiem 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies