Make bento, not war! #42

przez Malwina
Za oknem żar leje się z nieba. Pamiętajcie o tym, by zachować szczególną ostrożność przy doborze produktów do bento. Zapomnijcie na ten czas o majonezie, kiełbasach. Warto też ograniczyć potrawy bazujące na rybach lub jeść je w pierwszej kolejności. Polecam Wam przy okazji zakup wkładów chłodzących. Znajdziecie je w praktycznie każdym markecie. Są niedrogie i naprawdę bardzo przydatne. Warto też pomyśleć o zakupie torby termicznej. 

Poniedziałkowe bento:
1) Na śniadanie białkowe placuszki z płatkami owsianymi plus dżem z mirabelek i malin
2) Na drugie pierś w przyprawie włoskiej, koreczki (chorizo, papryka, pomidorki, oliwki)

Poniedziałkowe bento-obiad: kotlety z wędzonej makreli

Wtorkowe bento:
1) Na śniadanie twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
2) Na drugie sałatka z pieczonymi burakami i kozim serem

Wtorkowe bento-obiad: Kurczak smażony z makaronem, papryką, pieczarkami, doprawiony sosem ostrygowym i rybnym

Środowe bento:
1) Na śniadanie syrniki, rosyjskie placuszki z białego sera
2) Pasta z pieczonego bakłażana, ciecierzycy i suszonych pomidorów
3) Grillowana pierś, ryż z wędzoną papryką, pomidorki koktajlowe

Środowe bento cd.
Kotleciki wieprzowe z harissą, sałata, pomidory. Jako przekąska suszone owoce i bakalie

Piątkowe bento:
1) Na śniadanie drożdżówki z truskawkami i kruszonką (plus w drugiej części pojemnika truskawki i winogrona).
2) Na drugie śniadanie sałatka ziemniaczana z tuńczykiem, fasolą szparagową i jajkiem
3) Na obiad ryż z kurczakiem i mlekiem kokosowym plus kawałki pomidora. 

3 komentarze
0

Podobne posty:

3 komentarze

fitdevangel 09/06/2014 - 7:21 am

UWIELBIAMY BENTA. Twoje pomysły są magiczne :)))

Odpowiedz
Magda C. 09/06/2014 - 8:11 pm

Kolejne cuda do pracy 🙂

Odpowiedz
Krzepa 10/06/2014 - 9:13 am

wszystko tak pysznie wygląda:)

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies