Dzień dobry,
Lubicie kuchnię włoską? My uwielbiamy i dziś zapraszamy Was właśnie na obiad inspirowany kuchnią śródziemnomorską. To banalnie proste w przygotowaniu zapiekane naleśniki z dodatkiem sera ricotta, sosu pomidorowego i dużej ilości ziół. U nas był to obiad w klimacie less waste, ponieważ wykorzystaliśmy nadprogramowe naleśniki, które zostały nam z kolacji z poprzedniego dnia.
Naleśniki w środku skrywają aromatyczny farsz na bazie sera ricotta z dużą ilością ziół, zielonym groszkiem i plastrami wegetariańskimi VeggieDay z papryką. Te ostatnie to smaczna alternatywa dla wędlin. Na blogu znajdziecie kilka przepisów z tym produktem, szczególnie polecam Wam bułeczki pizzowe, tosty na 6 sposobów i domowe bajgle, które ostatnio cieszyły się sporą popularnością. Plastry dostępne są w dwóch wariantach smakowych: z papryką i z brokułami. Zakupicie je w sklepach Netto oraz Carrefour.
Zapiekane naleśniki w sosie pomidorowym – przepis
Wpis powstał we współpracy z marką VeggieDay.
8 komentarzy
uwielbiam takie zapiekane nalesniki 🙂 z ricotta musza byc pycha
Ja również lubię kuchnię włoską. Jest prosta i bardzo smaczna. Zapiekane naleśniki z ricottą i ziołami to dobry pomysł na pyszną kolację:)
Właśnie za tę prostotę lubię ją najbardziej. Kilka składników i mamy super efekt.
Nasze smaki!
Pięknie wygląda 🙂 Przyznam ze jestem ciekawa wegańskich serów 😉
PS Tutaj nie ma wege sera ale jakoś tak o nim pomyslałam 😉
Ale fajna i prosta zapiekanka. Świetny pomysł!
Super ! Na pewno skorzystam 🙂 Świetna alternatywa dla lasagne:D