Dzień dobry,
Wojtek ostatnio co tydzień piecze jakiś nowy chleb. To okazja dla mnie, by przygotować fajne pasty kanapkowe. Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na najlepszą pastę jajeczną, dziś kolej na pastę z pstrąga i twarogu.
Połączenie wędzonej ryby i białego sera jest bardzo udane. Przygotowuję tak pastę z makreli oraz pastę z sardynek. Tym razem postawiłam na pstrąga. To smaczna i niedroga ryba, która ma niewiele kalorii i tłuszczu (jedynie 7 g tłuszczu, gdy popularna makrela ma go aż 21 g!). Smak pasty podkręciłam chrzanem ze słoiczka i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Z razowym pieczywem smakuje świetnie.
3 komentarze
Wow, nie wiedziałem, że pstrąg ma tak mało tłuszczu, chyba się na niego przerzucę 😀
Czy zamiast pstrąga można użyć łososia wędzonego?
Tak, ale krótko, tylko do połączenia.