Poniedziałkowe bento:
1) Na śniadanie naleśniki (szwedzkie pannkakor) plus dżem malinowy oraz kawałek pieczonego naleśnika (pannukakku) i truskawki
2) Na drugie pasta z makreli
Poniedziałkowe bento-obiad: sałatka z kaszy kuskus, sera feta, czarnej fasoli, brokuła (z dressingiem z dodatkiem czosnku), gotowana na parze fasolka szparagowa, rzodkiewki
Wtorkowe bento:
1) Na śniadanie twarożek z ziołami (wymieszany z jogurtem naturalnym), pomidor, ogórek
2) Na drugie pasta z makreli, jako przekąska chipsy bananowe
Wtorkowe bento-obiad: Kurczak smażony z ryżem, imbirem, papryką, chili i czosnkiem (doprawiony sosem sojowym), fasolka szparagowa
Czwartkowe bento:
1) Na śniadanie twarożek z rzodkiewką i dymką, kawałki pomidora
2) Jako lekka przekąska fasolka szparagowa, chipsy z banana
Czwartkowe bento-obiad: Makaron smażony z kurczakiem, papryką, pieczarkami, imbirem i szalotką, doprawiony sosem sojowym i ostrygowym, posypany czarnym sezamem
Piątkowe bento:
1) Na śniadanie twarożek, rzodkiewki, szczypiorek, kawałek pomidora
2) Na drugie kurczak grillowany z pomarańczowym sosem BBQ plus kukus z papryką, dymką i wędzoną papryką
Piątkowe bento-obiad: Kurczak smażony z makaronem, marchewką, papryką, porem, chili i czosnkiem, doprawiony sosem sojowym, pieczarki smażone z chili i czosnkiem
3 komentarze
uwielbiam Twoje bento, są piękne, pożywne, kolorowe, radosne, zdrowe, ale przede wszystkim praktyczne.
Pozdrawiam,
Monika
Znowu kusisz pysznościami i podziwiam za te cuda!
Jestem ogromną fanką Twoich zestawów Bento. Pozostajesz dla mnie niekończącą się inspiracją, natchnieniem i niedoścignionym wzorem.