Make bento, not war! #26

przez Malwina
Przez najbliższe 3-4 tygodnie wpisy z bento i ich zawartością będą się pojawiać w każdy wtorek. W poniedziałki zapraszam Was natomiast na wpisy na temat wybranych pojemników na lunch. Wczoraj miałam okazję podzielić się z Wami moją opinią na temat pudełka na lunch Box Appetit marki black+blum. A oto przegląd pojemników z ubiegłego tygodnia.
Poniedziałek:
tonkatsu, ryż doprawiony octem ryżowym z chili i dymką
Wtorek:
– na śniadanie nocna owsianka z dżemem morelowym z wanilią i bakaliami
– shawarma z kurczaka, kiełki, kawałki papryki i dymki plus chlebki z patelni
Środa:

– sałatka makaronowa z makrelą i fasolką
– mini klops z jajkiem
Czwartek:
– shawarma drobiowa z kaszą jaglaną z morelami, chili i kminem rzymskim
– polędwiczki w domowej przyprawie włoskiej, makaron z czosnkiem, chili i natką pietruszki
Piątek:
– „szaszłyk” z parówek, ogórków konserwowych i papryki
10 komentarzy
0

Podobne posty:

10 komentarzy

martanovacka 21/01/2014 - 9:30 am

Wszystkie wyglądają obłędnie! Uwielbiam przygotowywać kolorowe bento 🙂

Odpowiedz
Jey 21/01/2014 - 9:53 am

Świetne propozycje:)

Odpowiedz
Justyna Żak 21/01/2014 - 10:53 am

pysznie wygląda:)

Odpowiedz
Ash 21/01/2014 - 11:52 am

Wtorek i czwartek aż wołają do mnie "zjedz nas" ;))) pyszne kompozycje.

Odpowiedz
Anonimowy 21/01/2014 - 12:01 pm

hej, ostatnio miałam bardzo zabiegany czas (zresztą robi się jeszcze bardziej) i nie zaglądałam na Twojego bloga. czy zrobiłaś może tą obiecaną notkę odnośnie planowania posiłków?

co mamy rozumieć przez "nocną owsiankę"? 🙂
pozdrawiam, K.

Odpowiedz
Malwina 21/01/2014 - 12:07 pm

Przepis na nocną owsiankę znajdziesz tutaj: http://filozofiasmaku.blogspot.com/2014/01/nocna-owsianka-kawowo-czekoladowa.html Użyte dodatki to oczywiście kwestia osobistych preferencji i tego, co mamy w lodówce 🙂
Notka pojawi się dopiero w lutym (ja także jestem mocno zabiegana ostatnio i brakuje mi czasu na dokończenie pewnych spraw). Mam w planach także kilka innych artykułów dotyczących posiłków na wynos (o tym wkrótce).

Pozdrawiam ciepło 🙂

Odpowiedz
JustInka 21/01/2014 - 2:39 pm

Kochana. Cudne te pojemniczki. Mam cichą nadzieję, że na walentynki mi mój lubi zakupi 🙂 Jeszcze Twoje dania do nich 🙂

Odpowiedz
Marta- Taste Eat 21/01/2014 - 4:42 pm

Nie przestajesz mnie zadziwiać tym swoim bento:))), a pojemniczki rewelacyjne!:)

Odpowiedz
Magda C. 22/01/2014 - 4:11 pm

Super!

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 24/01/2014 - 10:30 am

Cudowne bento!

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies