Po krótkiej nieobecności wracam do Was z podsumowaniem ostatniego tygodnia z posiłkami do pracy. Tym razem jest dość skromnie ze względu na dłuższy weekend i nasz kilkudniowy wyjazd. Przepisem na chlebek i pastę z dyni podzielę się z Wami na dniach, gdy tylko znajdę chwilę, aby opisać zaległe posty, które czekają na publikację na blogu. Uzbrójcie się więc proszę w cierpliwość.
PONIEDZIAŁEK
Na śniadanie niezawodna pieczona owsianka. Tym razem z masłem orzechowym i bananem. Bardzo pożywna i smaczna. Jako dodatek jogurt naturalny oraz kawałek jabłka.
Drugi posiłek to smażone kawałki polędwicy z indyka z dodatkiem nasion granatu oraz sałatka grecka.
Na obiad kasza pęczak z dodatkiem pesto z roszponki i papryką, saltimbocca z indyka oraz groszek cukrowy do pochrupania.
ŚRODA
Na śniadanie chrupiące razowe chlebki z ziarnami oraz pasta z pieczonej dyni oraz fety.
Drugi posiłek to grillowana pierś z kurczaka oraz palona kasza gryczana.
Na obiad kotleciki mielone z marynowanymi burakami oraz zasmażana czerwona kapusta.
5 komentarzy
Jak zwykle smacznie i kolorowo. Mnie zaintrygowała pieczona owsianka i te chlebki z ziarnami.
Jak zwykle wspaniałości!
Pyszności jak zawsze! 🙂
Pozdrawiam,
Super skomponowane posiłki.Pozdrawiam
Duże i pożywne te Twoje Bento =D Kolorowo i przyjemnie się patrzy (je z pewnością również xP)
Pozdrawiam, Neko~