Dzień dobry,
Kaszę jęczmienną z brokułem i pieczarkami robiliśmy w tym tygodniu już trzeci raz. Kilka produktów, kilkanaście minut pracy i mamy gotowy obiad. To całkiem przyjemne sprzątanie lodówki. Dla mnie najlepsza solo, dla Połówka w towarzystwie zsiadłego mleka lub kefiru.
Ja dziś tę kaszę przygotowałam w dużym woku. Część zjemy na kolację, resztę zapakujemy na jutro do lunchboxów. Osobiście lubię taką kaszę jeść także na zimno. W ogóle większość dań z dodatkiem sosu sojowego na zimno smakuje bardzo dobrze. Oczywiście zamiast kaszy jęczmiennej możecie wykorzystać inną. Przede wszystkim dobrze sprawdzi się pęczak i niepalona kasza gryczana.
Z pozostałej połowy główki brokułu polecam przygotować:
sałatkę z kuskusem, granatem i brokułem.
Kasza jęczmienna z brokułem i pieczarkami – przepis
13 komentarzy
Idealna propozycja na piątkowy obiad. Z przyjemnością przygotuję taką kaszę:)
Jak ja lubię takie proste dania – chyba coś podobnego popełnię dzisiaj na obiad:D
pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Wieki już nie jadłam kaszy jęczmiennej 🙂
Proste a jakie smaczne połączenie 🙂
Super jest ten przepis, musi być pysznie 🙂 Z kaszą gryczaną właśnie smakowałoby nam jeszcze bardziej 🙂
Pierwszy raz weszłam z kompa na nowego bloga, jak tutaj cudnie! I właśnie wydrukowałam sobie przepis na tą kaszę, będę dziś robić 🙂
Dzięki za dobre słowo 🙂 Cieszę się, że nowa odsłona bloga podoba Ci się. A kasza na pewno przypadnie Ci do gustu 🙂
Kasza z takimi składnikami musi smakować wspaniale…
Świetna propozycja na obiad 🙂
Świetny przepis na szybki i zdrowy obiad. Nie spodziewałam się, że będzie taki pyszny!!!
Cieszę się, że przypadł Ci do gustu 🙂
W składnikach widzę imbir ale w opisie go nie ma. I teraz nie wiem gdzie jest błąd, dodawać ten imbir czy nie? 😊
Dodajemy razem z czosnkiem i chili.