Dzień dobry,
Ale to był przepyszny obiad! Bardzo lubię różnej maści warzywne potrawki, które najczęściej wzbogacam o dodatek gotowanych strączków. Dziś na tapetę wzięłam ciecierzycę, która wylądowała w pomidorowym sosie razem z cukinią, papryką i pieczarkami. Całość wyszła lekko pikantna za sprawą dodatku świeżego chili. Do sosu dorzuciłam także świeże listki bazylii. Zdecydowanie bardziej wolę doprawiać sosy pomidorowe świeżą, a nie suszoną bazylią. Nadaje ona daniom zupełnie innego smaku.
Taką potrawkę możecie zjeść z chlebem, ryżem, kuskusem czy nawet kaszą. Ja postawiłam na tę ostatnią, a konkretniej na jagłę. Świetnie skomponowała się z pomidorowym sosem.
Jeśli przypadł Wam do gustu przepis na potrawkę warzywną z ciecierzycą,
wypróbujcie koniecznie także przepis na fasolę po turecku.
Potrawka warzywna z ciecierzycą – przepis
8 komentarzy
Pozostaje mi tylko lecieć jutro po ciecierzycę i próbuję – świetnie to wygląda!
pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
O mamo mam ślinotok <3 Do zrobienia! 🙂
Wygląda przepysznie. Lubię takie potrawki 🙂
Uwielbiamy takie potrawki 🙂 Pyszne, sycące i pożywne a do tego łatwe w przygotowaniu 🙂
Hej, osobiście zupełnie zgadzam się z Twoim tekstem !
Mega przepis i do tego jak estetycznie wygląda sama potrawa! Narobiłaś mi smaka Kochana, ale mam nadzieje, że uda mi się to nadrobić w weekend wtedy też będe miała więcej czasu na gotowanie 🙂
Zamiast oregano i bazylii bardziej poszedłem w kierunku curry, imbir. I sos sojowy jeszcze. Sztos
I marchewkę jeszcze dodałem. na bogato:-)