Dzień dobry,
Nie wiem, jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie obiadu bez warzyw. Uwielbiam różnej maści surówki i sałatki! Kiedyś nawet miałam pomysł, by wszystkie moje pomysły na nie spakować w apetyczny ebook i puścić go w świat. Kto wie, może kiedyś się odważę.
Dziś mam dla Was mega prostą i pełną smaku azjatycką surówkę z czerwonej kapusty. Podawałam ją ostatnio do bakłażana w sosie miso (przepis już wkrótce), ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Wypróbujcie koniecznie, póki sezon na kapustę w pełni.
Do czego podać surówkę z czerwonej kapusty po azjatycku?
Świetnie smakuje z dodatkiem ryżu, szczególnie jaśminowego. Będzie to dobry wybór to tofu po azjatycku, chrupiących schabowych w panko czy klopsików. Możecie zapakować ją do bułki z hot-dogiem, podać do burgerów wołowych lub panierowanej ryby.
Czy azjatycka surówka z czerwonej kapusty sprawdzi się na meal prep?
Jasne! Pamiętajcie, by orzeszki i kolendrę dodać tuż przed jedzeniem.
2 komentarze
Cześć Martyna! Bardzo lubię Twojego książki i czasem zaglądam też na bloga. Ja też jestem fanką surówek, natomiast dużym problemem jest dla mnie co zrobić z resztą kapusty? ja uwielbiam, moja dziewczyna nie tyka, a to łatwy sposób na zmarnowanie nawet małej główki. Czy mogłabyś stworzyć kiedyś listę bentowania na kilka dni, żeby jakoś miło poprzemycać kapustę nie tylko w surówce? Nie mam pomysłu, do czego wykorzystać surową nieukiszoną kapustę 🙁
Do zrobienia 🙂
Malwina