W ramach naszego kolejnego wspólnego gotowania mieliśmy przygotować dowolne danie z wykorzystaniem popularnych nachosów. Ja postawiłam na szybką sałatkę z ich dodatkiem. Początkowo miałam podać ją z limonkowym winegretem, jednak ostatecznie zdecydowałam się na sos ranczerski. Zajrzycie do Maggie, Martynosi i Mirabelki i zobaczcie, co dobrego przygotowały.
SAŁATKA Z NACHOSAMI
Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]
- 2 miniaturowe sałaty rzymskie
- 1 awokado
- 1 krótki ogórek
- 2 pomidory lub garść pomidorków koktajlowych
- pół czerwonej cebulki
- 120 g ugotowanej czerwonej fasoli lub z puszki, odsączonej i opłukanej
- nachosy przygotowane z 2 tortilli
- sos ranczerski (ranch dressing)
Sałatę siekamy. Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę, owoc kroimy w kostkę. Kropimy sokiem z cytryny, by zapobiec ciemnieniu. Pomidory kroimy w kostkę (jeśli używacie koktajlowych możecie pozostawić je w całości lub przekroić na pół). Cebulkę siekamy w piórka. Ogórka obieramy, kroimy w mniejsze kawałki.W salaterce umieszczamy sałatkę, awokado, ogórka, pomidory, cebulę, fasolę, nachosy. Polewamy sosem ranczerskim i od razu podajemy.
Czas przygotowania: 10 minut.
Przepis na sałatkę z nachosami w wykonaniu czytelników:
10 komentarzy
wygląda rewelacyjnie!!
Łał, doskonała!
Ale kolorowo!; )
Ależ ona pięknie wygląda! Pokazowa wręcz na imprezę:)
wygląda pysznie, tyle kolorów:)
Nigdy nie spotkałam się z takim połączeniem, ale musi być pyszne!! A nan pewno pięknie się prezentuje ;))
Cudna taka sałatka 🙂 Ciekawe połączenie 😉
Ta sałatka wygląda tak apetycznie, że mam ochotę Ci ją porwać. 🙂
Niby takie zwyczajne składniki, ale jakże smakowite danie tworzą:)
cudowne masz sałatki już zapisałam dwie do wykonania:) dziękuję