Czekoladowe naleśniki z mandarynkami i lodami brownie |
Cieniutkie naleśniki z dodatkiem kakao nadziałam bitą śmietaną i słodkimi mandarynkami z syropu. Po złożeniu posypałam je płatkami migdałów i posiekaną czekoladą. Kropką nad „i” były przepyszne lody czekoladowe z ciasteczkami brownie oraz gorący sos czekoladowy. To prawdziwie czekoladowa rozkosz dla zmysłów! Myślę, że takiego deseru nie powstydziłaby się niejedna kawiarnia.
Lody Carte d’Or Chocolate Brownie ułożone są w opakowaniu w postaci sześciu zgrabnych rozetek, które prezentują się niezwykle finezyjnie. W smaku są wręcz obłędne, z pewnością zaspokoją gusta wszystkich czekoladoholików. Częstujcie się przepisem i dacie znać, jak Wam smakowały naleśniki w takiej odsłonie.
- 85 g mąki pszennej
- 15 g kakao
- 2 łyżeczki cukru pudru
- szczypta soli
- 2 jajka
- 1 łyżeczka oleju lub stopionego i przestudzonego masła
- 250 ml mleka
- 300 ml mocno schłodzonej kremówki (30 lub 36 %) plus 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie usztywniacz do śmietany, ekstrakt waniliowy lub inny ulubiony, np. migdałowy)
- mała puszka mandarynek w syropie
- domowy sos czekoladowy
- kilka kostek gorzkiej czekolady, posiekanej lub starte na tarce
- płatki migdałów do posypania
- opakowanie lodów Carte d’Or Chocolate Brownie
Lody Carte d’Or Chocolate Brownie |
Lody Carte d’Or Chocolate Brownie |
9 komentarzy
Rozpustne! Ciekawy, elegancki deser na lato, robi się coraz cieplej i takie lodowe orzeźwienie się przyda 😉
Obledne nalesniki! Ty to potrafisz narobic czlowiekowi smaku 🙂
Brzmi obłednie, wygląda obłednie do kwadratu, to jak musi smakowac?;)
Pozdrawiam
Marta
Mmm, czysta rozpusta 🙂
Pychotka 🙂
Wow, zaszalałaś! Prawdziwie dekadencji deser 🙂
Naleśniki na bogato! Czysta rozpusta!
Totalna rozpusta od czasu do czasu wskazana:) …. a tych lodów jeszcze nie spotkałam w sklepie:)
Brzmi obłędnie, a zdjęcie opakowania lodów od razu do magazynu! 🙂