Dzień dobry,
Za nami kolejny tydzień z posiłkami do pracy. Tym razem w lunchboxach królowały buraki (które upiekłam w ilości hurtowej) oraz warzywa strączkowe. Oczywiście nie mogło zabraknąć także naleśników ze słodkim nadzieniem. To jedno z ulubionych śniadań Połówka. W przyszłym tygodniu będę chciała ograniczyć ilość białej mąki w diecie Połówka, być może pokuszę się nawet o wyrzucenie z jego diety produktów zawierających gluten. Rzecz jasna tylko na kilka dni.
Zapraszam do lektury i życzę Wam udanego tygodnia
Make bento, not war!
PONIEDZIAŁEK
Jako pierwszy posiłek sałatka z ciecierzycy, tuńczyka, jajek i pasty tahini.
ŚRODA
Na śniadanie naleśniki jaglane nadziewane białym serem wymieszanym z jogurtem naturalnym, erytrolem, mielonymi orzechami laskowymi i rodzynkami. Dodatkowo kilka truskawek.
Drugi posiłek to sałatka z bulguru i buraków oraz pierś z kurczaka smażona na patelni.
CZWARTEK
W lunchboxie ponownie wylądowały naleśniki, tym razem na mące orkiszowej. Dodatkowo w osobnym pojemniku mus jabłkowy od mojej Babci.
Drugi posiłek to dwie piersi z kurczaka plus fajna sałatka z kaszy pęczak, pieczonej papryki i sera feta.
PIĄTEK
Na śniadanie sałatka z rzodkiewki i jajka. Dodatkowo jedna bułka razowa.
Drugi posiłek to sałatka z kaszy pęczak, brokuła, cebuli czerwonej, pomidora z dodatkiem melasy z granatów i oliwy ev. Dodatkowo tarator z marchewki i dwie piersi z patelni w domowej przyprawie do kurczaka.
5 komentarzy
Przepisem na naleśniki jaglane jeszcze się nie dzieliłaś, prawda? Szukam i nie mogę znaleźć, a wyglądają wspaniale!
Jeszcze ich nie publikowałam. Przepis wrzucę na bloga w przyszły weekend 🙂
Smacznie wygląda 😉
U mnie salatka z ciecierzycy z sosem z tahini i jogurtem to hit posilkow do pracy 🙂 Robie ja troszeczke inaczej, ale musze sprobowac z jajkiem i tunczykiem. Plusem tej salatki jest zdecydowanie fakt ze nie trzeba jej podgrzewac w mikrofalowce 😀
Same pyszności 🙂