Make bento, not war! #84

przez Malwina

Dzień dobry, 
Za nami kolejny tydzień z posiłkami do pracy. Tym razem w lunchboxach królowały buraki (które upiekłam w ilości hurtowej) oraz warzywa strączkowe. Oczywiście nie mogło zabraknąć także naleśników ze słodkim nadzieniem. To jedno z ulubionych śniadań Połówka. W przyszłym tygodniu będę chciała ograniczyć ilość białej mąki w diecie Połówka, być może pokuszę się nawet o wyrzucenie z jego diety produktów zawierających gluten. Rzecz jasna tylko na kilka dni. 

Zapraszam do lektury i życzę Wam udanego tygodnia 
Make bento, not war!

PONIEDZIAŁEK
Drugi posiłek to kofty drobiowe z sumakiem, smażone greckie chlebki oraz hummus z burakami.

ŚRODA
Na śniadanie naleśniki jaglane nadziewane białym serem wymieszanym z jogurtem naturalnym, erytrolem, mielonymi orzechami laskowymi i rodzynkami. Dodatkowo kilka truskawek. 
Drugi posiłek to sałatka z bulguru i buraków oraz pierś z kurczaka smażona na patelni.

CZWARTEK
W lunchboxie ponownie wylądowały naleśniki, tym razem na mące orkiszowej. Dodatkowo w osobnym pojemniku mus jabłkowy od mojej Babci. 
Drugi posiłek to dwie piersi z kurczaka plus fajna sałatka z kaszy pęczak, pieczonej papryki i sera feta.

PIĄTEK

Na śniadanie sałatka z rzodkiewki i jajka. Dodatkowo jedna bułka razowa. 
Drugi posiłek to sałatka z kaszy pęczak, brokuła, cebuli czerwonej, pomidora z dodatkiem melasy z granatów i oliwy ev. Dodatkowo tarator z marchewki i dwie piersi z patelni w domowej przyprawie do kurczaka
5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

Anonimowy 27/04/2015 - 11:36 am

Przepisem na naleśniki jaglane jeszcze się nie dzieliłaś, prawda? Szukam i nie mogę znaleźć, a wyglądają wspaniale!

Odpowiedz
Malwina 27/04/2015 - 11:57 am

Jeszcze ich nie publikowałam. Przepis wrzucę na bloga w przyszły weekend 🙂

Odpowiedz
Kinga Łucja 27/04/2015 - 3:24 pm

Smacznie wygląda 😉

Odpowiedz
Magda 29/04/2015 - 7:15 am

U mnie salatka z ciecierzycy z sosem z tahini i jogurtem to hit posilkow do pracy 🙂 Robie ja troszeczke inaczej, ale musze sprobowac z jajkiem i tunczykiem. Plusem tej salatki jest zdecydowanie fakt ze nie trzeba jej podgrzewac w mikrofalowce 😀

Odpowiedz
Magda C. 29/04/2015 - 12:31 pm

Same pyszności 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies