Babeczki ze snickersem

przez Malwina

Muffiny ze snickerem

Te malutkie babeczki z dodatkiem popularnego batona Snickers znikają w mgnieniu oka. Podałam je razem z kremem z dodatkiem masła orzechowego oraz domowym sosem karmelowym. Miłośnicy słodkości nie powinni się zawieść. 


Przepis bierze udział w drugim Muffinkowym Zimowisku prowadzonym przez Domi. 

Muffinki ze snickersem przepis

BABECZKI ZE SNICKERSEM
Słodka Sobota #31


Składniki (na około 12 sztuk):
[przepis własny]

  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 160 g mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2-3 łyżki mleka
  • 3 batony Snickers
  • krem: 250 g mascarpone, 1-2 łyżki cukru pudru (lub więcej do smaku), 3-4 łyżki masła orzechowego
  • sos karmelowy do polania
Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po 1 jajku, za każdym razem miksując do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem i sodą, dodajemy do masy i ucieramy. Następnie dolewamy 2-3 łyżki mleka i ponownie miksujemy. 2 batony kroimy w  kawałki. Masę przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami (na 3/4 wysokości). W środek każdej wkładamy po kawałku batona. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut (do suchego patyczka). Przygotowujemy krem: mascarpone miksujemy z cukrem, dodajemy masło orzechowe i ponownie ucieramy do połączenia. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem. Trzeci batonik kroimy na małe kawałki, układamy na babeczkach, które polewamy sosem karmelowym. 
Babeczki z masłem orzechowym

Muffiny z kremem z masła orzechowego

Muffinki z sosem karmelowym

Czas przygotowania: 30 minut.

14 komentarzy
0

Podobne posty:

14 komentarzy

Justyna Żak 08/03/2014 - 5:43 pm

wyglądają rewelacyjnie:) pycha:)

Odpowiedz
Majana 08/03/2014 - 7:18 pm

Mega cudne są! 🙂

Odpowiedz
LuLa 08/03/2014 - 7:25 pm

Wyglądają obłędnie, aż by się chciało monitor polizać:)

Odpowiedz
Magdalena M 08/03/2014 - 7:44 pm

Ale pyszności! 🙂 Prezentują się fenomenalnie.

Odpowiedz
teenager ;) 09/03/2014 - 5:24 am

najpierw te przepyszne placuszki, a teraz babeczki – kolejne, które z pewnością zachwycają smakiem i już wiem, że kiedyś zrobię – mój brat będzie w siódmym niebie 🙂

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 09/03/2014 - 9:26 am

Mega! Cudne są i jakie piękne zdjęcia! ♥

Odpowiedz
Zuzanna 09/03/2014 - 9:40 am

Ale dekadencja:) Przepiękne zdjęcia, mają niebanalny klimat.

Odpowiedz
Magducha 09/03/2014 - 12:16 pm

Widzę, że faza na batoniki Cię ostatnio złapała 😉

Odpowiedz
Malwina 09/03/2014 - 1:34 pm

Tak już jest, gdy pod wpływem impulsu kupuje się ogromną paczkę batoników 🙂

Odpowiedz
Rasowa Kura Domowa 10/03/2014 - 8:28 am

i jak tu dbać o linię 😀

Odpowiedz
Magda C. 10/03/2014 - 11:43 am

O rany! Kusisz… pełna rozpusta 🙂

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 10/03/2014 - 12:13 pm

Podejrzewam, że nie umiałabym im się oprzeć:) …. cudne są:) pozdrawiam

Odpowiedz
Domi w kuchni 12/03/2014 - 8:46 am

Ale rozpusta… no trudno im się oprzeć! A do tego ten krem… zaszalałaś totalnie 🙂

Odpowiedz
Anna 14/03/2014 - 6:49 pm

Mniam!!

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies