Na blogu prezentowałam Wam już kanapkę BLT z dodatkiem awokado. Tym razem postawiłam na niezwykle smaczną wersję z dwoma rodzajami sera, mianowicie cheddarem i gorgonzolą. Połówek krzywił się początkowo na dodatek do sandwicha sera z niebieską pleśnią, jego mina zmieniła się jednak po pierwszym kęsie chrupiącej kanapki. Wypróbujcie koniecznie.
BLT SANDWICH Z PODWÓJNYM SEREM
Śniadanie Mistrzów #105
(Projekt Sandwich #7)
(Projekt Sandwich #7)
Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]
- 4 kromki pieczywa tostowego
- majonez
- 4 liście sałaty masłowej (możecie użyć także innej ulubionej sałaty, np. rzymskiej)
- 4 plastry pomidora
- 4 plastry sera cheddar
- 4 plastry wędzonego boczku
- ser z niebieską pleśnią ( u mnie gorgonzola)
Kromki pieczywa opiekamy w tosterze (ew. na suchej patelni lub w piekarniku). Boczek rumienimy na patelni. Na dwóch kromkach pieczywa układamy kawałek sera z niebieską pleśnią, po 2 plastry boczku i cheddara. Podgrzewamy w piekarniku przez kilka minut, aż ser się rozpuści. Pozostałe dwie kromki smarujemy majonezem, układamy na nich po 2 listki sałaty, 2 plasterki pomidora. Przykrywamy kromkami z serem i boczkiem i od razu podajemy.
Czas przygotowania: 10 minut.
5 komentarzy
Wygląda przepysznie. A mnie miłośniczce sera ten zestaw bardzo się podoba 🙂
Jak mogłaby nie smakować..ma tyle smaku umami że każdy byłby zachwycony:)
Wygląda świetnie 🙂
Mimo, że ból gardła mnie dręczy od tygodnia to taką kanapkę bym obskoczyła! Aż mi ślinka cieknie!
Kolejna wspaniała kanapka … oj Kochana chciałabym się u Ciebie stołowac:)