BLT Sandwich z dwoma rodzajami sera

przez Malwina
Kanapka BLT
Na blogu prezentowałam Wam już kanapkę BLT z dodatkiem awokado. Tym razem postawiłam na niezwykle smaczną wersję z dwoma rodzajami sera, mianowicie cheddarem i gorgonzolą. Połówek krzywił się początkowo na dodatek do sandwicha sera z niebieską pleśnią, jego mina zmieniła się jednak po pierwszym kęsie chrupiącej kanapki. Wypróbujcie koniecznie.

Przepis na BLT sandwich
BLT SANDWICH Z PODWÓJNYM SEREM
Śniadanie Mistrzów #105
(Projekt Sandwich #7)


Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]

  • 4 kromki pieczywa tostowego 
  • majonez
  • 4 liście sałaty masłowej (możecie użyć także innej ulubionej sałaty, np. rzymskiej)
  • 4 plastry pomidora
  • 4 plastry sera cheddar
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • ser z niebieską pleśnią ( u mnie gorgonzola)
Kromki pieczywa opiekamy w tosterze (ew. na suchej patelni lub w piekarniku). Boczek rumienimy na patelni. Na dwóch kromkach pieczywa układamy kawałek sera z niebieską pleśnią, po 2 plastry boczku i cheddara. Podgrzewamy w piekarniku przez kilka minut, aż ser się rozpuści. Pozostałe dwie kromki smarujemy majonezem, układamy na nich po 2 listki sałaty, 2 plasterki pomidora. Przykrywamy kromkami z serem i boczkiem i od razu podajemy.

Czas przygotowania: 10 minut.

5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

shinju 27/12/2013 - 12:21 pm

Wygląda przepysznie. A mnie miłośniczce sera ten zestaw bardzo się podoba 🙂

Odpowiedz
Trzcinowisko 27/12/2013 - 10:07 pm

Jak mogłaby nie smakować..ma tyle smaku umami że każdy byłby zachwycony:)

Odpowiedz
Magda C. 28/12/2013 - 8:30 pm

Wygląda świetnie 🙂

Odpowiedz
JustInka 01/01/2014 - 1:29 pm

Mimo, że ból gardła mnie dręczy od tygodnia to taką kanapkę bym obskoczyła! Aż mi ślinka cieknie!

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 13/01/2014 - 7:29 pm

Kolejna wspaniała kanapka … oj Kochana chciałabym się u Ciebie stołowac:)

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies