Ten sandwich przypadnie do gustu szczególnie Panom. Soczyste polędwiczki z rozmarynem fajnie komponują się z włoskim friggione. Taka kanapka zaspokoi Wasz poranny głód i doda energii. Po więcej pomysłów na śniadania zapraszam Was do działu Śniadanie Mistrzów.
SANDWICH Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ I FRIGGIONE
Śniadanie Mistrzów #91
(Projekt Sandwich #1)
Śniadanie Mistrzów #91
(Projekt Sandwich #1)
Składniki (na 1 porcję):
- 1 bułka typu paluch
- majonez
- 2 plastry ulubionej sałaty
- kilka plastrów polędwiczki z rozmarynem i octem balsamicznym
- kilka łyżek friggione
Bułkę kroimy wzdłuż na pół, opiekamy w piekarniku, aż stanie się lekko chrupiąca. Każdą połówkę smarujemy majonezem. Nakładamy sałatę, kilka plastrów polędwiczki i friggione. Przykrywamy drugą połówką bułki i od razu podajemy.
Czas przygotowania: 10 minut.
6 komentarzy
Idealna kanapka obiadowa na dzisiaj dla mnie 🙂
Super kanapka! 🙂
Taką kanapkę to bym z chęcią zjadła..; )
Ślinka cieknie;)
Genialna kanapka!
Wypasiona kanapka!