Polish boy to sandwich z dodatkiem kiełbasy pochodzący z Cleveland w stanie Ohio. Muszę przyznać, że nie pamiętam, kiedy ostatni raz przygotowanie kanapki zajęło mi aż tyle czasu. Spojrzycie na listę składników i stwierdzicie, że to maksymalnie 15 minut pracy, uwzględniając smażenie frytek. I tyle czasu wystarczy, chyba że, podobnie jak ja, pokusicie się o przygotowanie własnego sosu BBQ i upieczenie frytek w piekarniku. Co skrywa w środku polish boy? Oprócz grillowanej kiełbasy znajdziecie w bułce wspomniane frytki i pikantny sos barbecue a także popularną sałatkę coleslaw. To naprawdę wypasiona kanapka. Z naszym krajem polish boy’a łączy jedynie kiełbasa i kapusta, nie zmienia to jednak faktu, że sandwich smakuje świetnie i warto go odtworzyć we własnym domu.
POLISH BOY
Śniadanie Mistrzów #157
Projekt Sandwich #23
Składniki (na 1 porcję):
Kiełbasę grillujemy na patelni z obu stron, aż ładnie się zrumieni. W tym samym czasie smażymy frytki, po czym odsączamy je na papierowym ręczniku. Bułkę nacinamy wzdłuż (nie do końca) i opiekamy przez kilka minut w piekarniku. Kiełbasę wkładamy do bułki, polewamy sosem babrecue, nakładamy porcję frytek i coleslawa. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Czas przygotowania: 15 minut.
6 komentarzy
Taka kanapka starczy chyba za wszystkie posiłki w całym dniu … 🙂 wygląda bardzo obficie i zacnie!
wygląda smacznie:)
Aż zgłodniałam 🙂
Ale kanapa! 🙂 Niejeden polish boy ucieszylby sie z takiej przekaski :))))
Jej, jak mnie czasem najdzie na takie żarcie (przepraszam, ale to idealne słowo). Podziwiam, że tego nie zjadłaś, haha. Zwłaszcza po takim napracowaniu się!
ło matko! ale pajda;p
pozdrawiam
Marta