To już ostatni zimowy sok, który przygotowałam dla Was. Tym razem prosty owocowo-warzywny miks wzbogacony o dodatek świeżego imbiru i soku z cytryny. Jeśli, tak jak ja, lubicie połączenie selera i jabłka, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. A już niedługo na blogu pojawią się przepisy na wiosenne soki i lekkie koktajle w sam raz na drugie śniadanie.
Sok z jabłek i selera
Składniki (na 2 porcje):
- 2 duże zielone jabłka Golden Delicious (razem około 700 g)
- 1/4 niedużego selera korzeniowego
- Mały plasterek świeżego imbiru
- Pół dużej cytryny
Sposób przygotowania:
- Jabłka kroimy w ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne. Cytrynę obieramy ze skórki. Ze wszystkich składników wyciskamy sok w wyciskarce.
1 komentarz
Nie wiem czy moja wyciskarka dałaby sobie radę z selerem 😉