Sok z jabłek i selera

przez Malwina

To już ostatni zimowy sok, który przygotowałam dla Was. Tym razem prosty owocowo-warzywny miks wzbogacony o dodatek świeżego imbiru i soku z cytryny. Jeśli, tak jak ja, lubicie połączenie selera i jabłka, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. A już niedługo na blogu pojawią się przepisy na wiosenne soki i lekkie koktajle w sam raz na drugie śniadanie.

Sok z jabłek i selera

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 duże zielone jabłka Golden Delicious (razem około 700 g)
  • 1/4 niedużego selera korzeniowego
  • Mały plasterek świeżego imbiru
  • Pół dużej cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka kroimy w ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne. Cytrynę obieramy ze skórki. Ze wszystkich składników wyciskamy sok w wyciskarce.
1 komentarz
0

Podobne posty:

1 komentarz

Chocolade 13/03/2021 - 10:01 pm

Nie wiem czy moja wyciskarka dałaby sobie radę z selerem 😉

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies