Make bento, not war! – KONKURS

przez Malwina
Bento

Witajcie!

Jak Wam niedawno wspominałam, minęły już dwa lata odkąd na blogu na stałe zagościł cykl „Make bento, not war!”. W związku z tym mam dla Was fajny konkurs, w którym będziecie mogli wygrać świetne i bardzo praktyczne lunchboxy. 

Czas trwania konkursu

Konkurs będzie trwać przez 3 tygodnie, od 11 maja do 31 maja włącznie (do godziny 23:59). 

Zadanie konkursowe

Przygotuj wiosenne bento*, zrób mu zdjęcie i przyślij wraz z opisem zawartości na adres filozofiasmaku@gmail.com. Jedna osoba może przesłać dowolną ilość zgłoszeń, z zastrzeżeniem że jedna osoba może wygrać maksymalnie jedną nagrodę. W temacie wiadomości proszę o wpisywanie „Make bento, not war!”. Zanim prześlesz zgłoszenie, zapoznaj się proszę z regulaminem konkursu. 

* To, jak zinterpretujesz temat, zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Być może postawisz na lekkie i zdrowe potrawy, sezonowe warzywa, wiosenne motywy lub przygotujesz obłędnie zielone bento? Decyzja zależy od Ciebie. Nie musi być to typowe charaben. 
** Nie musisz posiadać specjalnego pojemnika do bento, aby wziąć udział w konkursie. Wystarczy Ci zwykły pojemnik do przechowywania żywności, w którym możesz umieścić swoje bento. Jeśli nie posiadasz takowego – kombinuj. Być może wykorzystasz plastikowe opakowanie po lodach lub metalową puszkę po czekoladkach?

Więcej o samym bento dowiesz się w cotygodniowym cyklu „Make bento, not war!”. Warto zajrzeć do wpisów na temat bento i jego odmian,

Nagrody w konkursie 

I miejsce

Najlepsza praca zostanie nagrodzona zestawem dwóch lucnchboxów kostka firmy Cosy&Trendy oraz dwukomorowym lunchboxem firmy Cosy&Trendy. Więcej o pojemniku dwukomorowym możecie przeczytać w mojej recenzji sprzed kilku tygodni. 

II miejsce

Nagrodą za drugie miejsce jest zestaw dwóch lucnchboxów kostka firmy Cosy&Trendy.
III miejsce

Nagrodą za zajęcie trzeciego miejsca jest jeden lunchxobox  kostka firmy Cosy&Trendy.

REGULAMIN
KONKURSU „Make bento, not war!”

  1. Konkurs rozpoczyna się 11 maja i kończy 31 maja 2015
    roku.
  2. Zadaniem konkursowym jest przygotowanie wiosennego
    bento, sfotografowanie go i przesłaniem fotografii wraz z opisem na adres
    mailowy: filozofiasmaku@gmail.com do dnia 31 maja 2015 roku do godziny
    23:59. 
  3. Prawidłowo wysłane zgłoszenie powinno zawierać: 
      1. zdjęcie
        wiosennego bento,
      2. opis
        zawartości bento 
      3. imię i nazwisko bądź nick uczestnika przesyłającego zgłoszenie
      4. tytuł wiadomości „Make bento, not war!”
  4. Wysyłając zgłoszenie w konkursie uczestnik
    jednocześnie akceptuje regulamin i oświadcza, że jest autorem przesłanej pracy, a także wyraża zgodę na
    publikację przesłanej pracy na blogu Filozofia Smaku i fanpage’u bloga na
    portalu Facebook.
  5. Każdy uczestnik może wysłać więcej niż jedno
    zgłoszenie (każde w osobnej wiadomości), z tym jednak zastrzeżeniem, że
    jedna osoba może wygrać maksymalnie jedną nagrodę.
  6. Sponsorem nagród w konkursie jest sklep internetowy Gustus (http://www.egustus.pl/)
  7. W
    konkursie zostaną przyznane trzy nagrody:
    1. Nagroda
      za I miejsce – zestaw dwóch lunchboxów 
      kostka firmy Cosy&Trendy oraz lunchbox dwukomorowy
      Cosy&Trendy
    2. Nagroda
      za II miejsce – zestaw dwóch lunchboxów 
      kostka firmy Cosy&Trendy
    3. Nagroda
      za III miejsce – lunchbox kostka firmy Cosy&Trendy
  8. Wyboru zwycięskich prac dokona autorka bloga Filozofia Smaku, biorąc pod uwagę m.in. kreatywność, estetykę wykonania oraz interpretację własną tematu. 
  9. Wysyłka
    nagród odbędzie się tylko na terenie Polski. W konkursie mogą wziąć udział
    osoby mieszkające za granicą, jednak w przypadku wygranej, będą proszone o
    podanie adresu do wysyłki na terenie RP.
  10. Wyłonienie
    laureatów konkursu nastąpi nie później niż 7 czerwca 2015 roku. Wyniki
    zostaną ogłoszone w oddzielnym poście na blogu, a laureaci zostaną
    dodatkowo poinformowani o wygranej drogą mailową. Zwycięzca ma 7 dni od daty publikacji listy laureatów na blogu na przesłanie niezbędnych danych do wysyłki nagrody. W przypadku nieprzesłanie niezbędnych danych we wskazanym terminie, organizator ma prawo do wskazania nowego laureata spośród pozostałych zgłoszeń. 

Konkurs został zakończony

5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

Ania z osobiedlamnie 11/05/2015 - 1:55 pm

Przyłączam się:) Baaaardzo amatorskie są moje bento, zwłaszcza, że to przedszkolne śniadaniówki:) Ale od czego wyobraźnia i wiosenne warzywa i owoce? No i oczywiście Twoje inspiracje:) Pozdrawiam:)

Odpowiedz
Malwina 12/05/2015 - 5:08 am

Aniu, cieszę się, że dołączysz się do zabawy. Życzę powodzenia!

Odpowiedz
Martynosia 15/05/2015 - 8:06 am

Chyba sie przylacze 🙂

Odpowiedz
Gaia 27/05/2015 - 3:19 pm

głupie pytanie – rozumiem, ze przepisy nie powinny być raczej z Twojego bloga? Bo ja głównie wykorzystuje Twoje inspiracje 😉

Odpowiedz
Malwina 27/05/2015 - 3:41 pm

Oczywiście, że mogą (zresztą wysyłasz mi opis, niekoniecznie po nim mogę wnioskować, że to przepis ode mnie). Ma być wiosennie, a co zapakujesz do pudełka, to już Twoja sprawa 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies