KONKURS – Make Bento, not war!

przez Malwina

Konkurs na wakacyjne bento powoli dobiega końca. Wciąż czekam na Wasze zgłoszenia do konkursu (możecie je przesyłać do wtorku do godziny 23.59). Wszystkie szczegóły znajdziecie tutaj (klik)
Pytacie mnie w mailach i komentarzach, co macie zrobić, jeśli nie posiadacie specjalnego pojemnika na banto. W żadnym wypadku nie musicie go posiadać! Po to bierzecie udział w konkursie, aby móc wygrać profesjonalny pojemnik. Swoje bento możecie zapakować w zwykły pojemnik do przechowywania żywności, jakieś plastikowe pudełko, puszkę po czekoladkach, czy też zaprezentować na talerzu. Niech nie ogranicza Was Wasza wyobraźnia! 
Pamiętajcie, w konkursie oceniane są Wasze pomysły, a nie zdolności fotograficzne. 

Przyszła pora na zaprezentowanie mojego wakacyjnego bento. Tematem przewodnim było morze, którego nigdy nie miałam okazji zobaczyć i co roku mam nadzieję, że w końcu uda mi się dojechać nad Bałtyk. Może w następne wakacje zrealizuję to marzenie. Na dolnym poziomie znajduje się rybka z papryki i oliwek, zielony groszek i błękity ryż z winegretem. Poziom górny to żółte i tygrysie pomidorki, rzodkiewki, sałata, młody bób, ser pleśniowy i chutney z żurawiny. 

Niech moc bento będzie  z Wami!

11 komentarzy
0

Podobne posty:

11 komentarzy

MartynCia ^^ 12/07/2012 - 5:46 pm

Bardzo ładne bento 😉 poważnie nie bylaś nad Bałtykiem? w sumie nie ma czego załować, woda zimna a pogoda z reguły w kratke. Polecam zagraniczne morza ;p

Pozdrawiam i zapraszam do siebie 😉

Odpowiedz
Monique 12/07/2012 - 6:24 pm

Jak to nidgy nie byłaś nad Bałtykiem?? Dla mnie,kóra mieszkała30km od morze to nie do pomyslenia 🙂 Koniecznie jedź, Bałtyk jest piękny, biały piasek i ten wiatr od morza…. ech:)

Odpowiedz
Malwina 13/07/2012 - 5:45 am

Ty zachwalasz, MartynCia mówi , że nic specjalnego;-) Nigdy nie byłam, najdalej na Północ zajechałam jedynie do Biskupina. Gdy byłam mała wolałam jeździć w góry,a potem okazało się, że pół życia minęło , a ja nadal nie widziałam morza (żadnego, nie mówiąc już o oceanach)

Odpowiedz
Smaczny Kąsek 12/07/2012 - 6:27 pm

No no, pięknie się prezentuje! 🙂

Odpowiedz
Kamila 12/07/2012 - 6:42 pm

Jako żona marynarza, stwierdzam, Twoje wyobrażenie o morzu jest piękne. Podoba mi się szczególnie ten błękitny ryż, szkoda, że morze nie zawsze jest w tym kolorze 🙂

Odpowiedz
lekki brzusio 12/07/2012 - 6:52 pm

niebieski ryż ? w jaki sposób do uzyskania, barwnikiem ?

Odpowiedz
Malwina 13/07/2012 - 5:43 am

Tak, kolor uzyskany za pomocą barwnika spożywczego. W sposób naturalny można spróbować gotując ryż w soku z jagód (ale wówczas raczej otrzymamy fiolet, niż błękit)

Odpowiedz
goh. 12/07/2012 - 9:02 pm

hehe, świetne to morskie bento! ten niebieski ryż jest genialny!:)

Odpowiedz
Ola 12/07/2012 - 10:23 pm

lato daje nam duże możliwości przygotowania tak kolorowego bento

Odpowiedz
Gula 13/07/2012 - 8:46 am

Super morze. Każdego dnia obiecuję sobie, ze zrobię własne Bento. A tu nic z tego;) Na szczęście jeszcze nic straconego:) Powiedz mi tylko, czy proporcji ryż/warzywa także trzeba się trzymać?
A z tego co kojarzę, to masz blisko na mazury? Ja tam nigdy jeszcze nie byłam. A morze musi być co roku:)Najbardziej lubię nasz Bałtyk, a w szczególności zimą:)

Odpowiedz
Malwina 13/07/2012 - 8:49 am

Do Mazur to ode mnie daleko (obecnie mieszkam w woj. śląskim). Co do konkursu, nie musisz trzymać się proporcji. Jak napisałam w zaproszeniu, wszystko zależy od Waszej interpretacji zadania. Niekoniecznie ktoś musi lubić ryż;) Ważne, by było smaczne!
Czekam w takim razie niecierpliwie na Twoje zgłoszenie

miłego dnia!

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies