Hot-dogi z fasolą w pomidorach |
Zgłębiając temat kanapek, natrafiłam jakiś czas temu na baked bean sandwich. To nic innego, jak kanapka z fasolą w sosie pomidorowym i masłem. Inspirując się zestawieniem pieczywa z fasolą, przygotowałam smaczne i pożywne hot-dogi. Do środka zapakowałam parówki cielęce, ale oczywiście dobrze sprawdzą się także cienkie kiełbaski, np. frankfurterki. Do tego domowej roboty fasola w sosie pomidorowym, ser cheddar i mamy wypasioną kanapkę, która doda Wam energii na wiele godzin.
HOT-DOGI Z FASOLĄ I CHEDDAREM
Śniadanie Mistrzów #218
Projekt Sandwich #34
Śniadanie Mistrzów #218
Projekt Sandwich #34
Składniki (na 2 porcje):
- 2 bułki typu „paluch”
- 4 parówki (lub dwie długie frankfurterki)
- fasola w sosie pomidorowym (połowa porcji)*
- ser cheddar, starty na tarce na grubych oczkach
Przygotowanie:
Bułki nacinamy wzdłuż (nie do końca), Parówki lub kiełbaski podgrzewamy w wodzie a następnie umieszczamy w bułkach. Na wierzchu nakładamy podgrzaną fasolę. Całość posypujemy startym cheddarem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 3 minuty lub dłużej, aż ser się rozpuści a bułka będzie chrupiąca. Hot-dogi podajemy od razu po przygotowaniu.*fasolę w pomidorach najlepiej przygotować wcześniej a rano jedynie podgrzać.
Czas przygotowania: 20 minut.
7 komentarzy
Świetny hot dog 🙂
Te hot dogi wyglądają fantastycznie! Taki fast food mogłabym zjeść zawsze!
Apetyczne.
Poczułam się zainspirowana, zrobię sobie dzisiaj na obiadek! 😀
Pysznie wygląda … i choć nie przepadam za fasolą to w takiej kanapce zjadłabym ją bardzo chętnie:) pozdrawiam
Napiszę tylko, że hot-dogi były extra, a mój bardzo wybredny facet powiedział, że to jeden z lepszych fast foodów jakie w życiu jadł! 😀
Domowe hot-dogi najlepsze!!!