Denver Sandwich

przez Malwina
Denver Sandwich
Wiele osób nie ma pomysłu na to, co przygotować sobie na śniadanie. Sandwiche mogą być fajną alternatywą dla znudzonych już kanapek. Denver sandwich to nic innego, jak opieczone kromki chleba wypełnione jajecznicą z dodatkiem szynki i zielonej papryki (ewentualnie omletem). Te sandwiche przygotowuje się niezwykle szybko i są fajnym pomysłem na śniadanie w zabiegany dzień. 

Po więcej śniadaniowych przepisów zapraszam Was
Sandwich z jajecznicą
DENVER SANDWICH (USA)
Śniadanie Mistrzów #93
(Projekt Sandwich #2)


Składniki (na 2 sztuki):
[przepis własny]

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 cebula
  • pół zielonej papryki
  • 2 plastry szynki
  • 2 jajka
  • sól do smaku
Chleb opiekamy w tosterze (możecie to także zrobić w piekarniku lub na suchej patelni). Cebulę obieramy, siekamy w kostkę. Paprykę kroimy w mniejszą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Kiedy się roztopi wrzucamy cebulę i smażymy przez kilka minut, aż ładnie się zrumieni. Dodajemy paprykę i pokrojoną w kostkę wędlinę, smażymy dalej przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając. Jajka wbijamy do miseczki, następnie wlewamy je na patelnię. Przyprawiamy solą i smażymy, mieszając, aż jajka się zetną. Możecie też jajka dokładnie roztrzepać widelcem, dodać sól i wylać jajka na patelnię i usmażyć omlet. Połowę jajecznicy układamy na jednej kromce chleba, przykrywamy drugą. To samo robimy z resztą jajecznicy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Czas przygotowania: 10 minut.

7 komentarzy
0

Podobne posty:

7 komentarzy

pastawithapplepie.blogspot.com 22/11/2013 - 9:09 am

musi być syta 😉 cudnie wyglada

Odpowiedz
JustInka 22/11/2013 - 11:41 am

Ja bardzo często jem kanapki z jajecznicą i jakoś nie przyszło mi do głowy, że to szerzej znane połączenie 🙂

Odpowiedz
Paulina Kwiatkowska 22/11/2013 - 12:39 pm

Pyszna kanapeczka;)

Odpowiedz
Justyna Bąk 22/11/2013 - 12:56 pm

świetne an drugie danie:)

Odpowiedz
Gosia Z. 22/11/2013 - 2:48 pm

Na śniadanko idealnie 🙂

Odpowiedz
Magda C. 23/11/2013 - 1:28 pm

Pyszna kanapka, w sam raz dla mnie 🙂

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 24/11/2013 - 10:01 am

Uwielbiam jajecznicę jedzoną z chlebem w formie kanapki:) …. muszę spróbować wersji z papryką:) buziaki

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies