Ciasteczka malinowe

przez Malwina
Ciasteczka malinowe

Kilka dni temu pokazywałam Wam przepis na malinowy curd. Pestki które pozostały po przetarciu musu malinowego postanowiłam wykorzystać to przygotowania prostych i szybkich ciastek wegańskich. Takie ciasteczka możecie wzbogacić o swoje ulubione dodatki w postaci orzechów, rodzynków czy innych bakalii.
Ciasteczka malinowe przepis

CIASTECZKA MALINOWE


Składniki (na około 15 sztuk):
[przepis własny]

  • pół szklanki pestek z malin
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
Do pestek dodajemy cukier i płatki owsiane, mieszamy dokładnie. W razie potrzeby dosypujemy więcej płatków. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut. Ciasteczka malinowe należy spożyć w ciągu 3 dni. 
Ciasteczka malinowe

Całkowity czas przygotowania: 20 minut.

    8 komentarzy
    0

    Podobne posty:

    8 komentarzy

    teenager ;) 12/07/2013 - 3:25 am

    znakomity pomysł na ciasteczka pełne zdrowia 😉

    Odpowiedz
    JestSmak 12/07/2013 - 4:54 am

    Ale super!

    Odpowiedz
    Przypraw mnie 12/07/2013 - 6:55 am

    Malwiś, świetny pomysł. Bardzo kreatywny. Chętnie wypróbuję, bo kocham maliny.
    Pozdrawiam
    A.

    Odpowiedz
    Antenka 12/07/2013 - 7:37 am

    już się oblizuję:) wyglądają pysznie!

    Odpowiedz
    siankoo 12/07/2013 - 11:04 am

    wyglądają świetnie i nie trzeba wyrzucać pestek po przecieraniu, zawsze mi się serce kroi jak to robię 🙂

    Odpowiedz
    Justyna Bąk 12/07/2013 - 1:55 pm

    świetnie wyglądają, pycha:)

    Odpowiedz
    Paulina 12/07/2013 - 6:09 pm

    ale fajnie się prezentują 🙂

    Odpowiedz
    Edyta 24/07/2013 - 2:30 pm

    Piękny pomysł!

    Odpowiedz

    Skomentuj

    * Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

    Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies