Kilka dni temu pokazywałam Wam przepis na malinowy curd. Pestki które pozostały po przetarciu musu malinowego postanowiłam wykorzystać to przygotowania prostych i szybkich ciastek wegańskich. Takie ciasteczka możecie wzbogacić o swoje ulubione dodatki w postaci orzechów, rodzynków czy innych bakalii.
CIASTECZKA MALINOWE
Składniki (na około 15 sztuk):
[przepis własny]
- pół szklanki pestek z malin
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
Do pestek dodajemy cukier i płatki owsiane, mieszamy dokładnie. W razie potrzeby dosypujemy więcej płatków. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut. Ciasteczka malinowe należy spożyć w ciągu 3 dni.
Całkowity czas przygotowania: 20 minut.
8 komentarzy
znakomity pomysł na ciasteczka pełne zdrowia 😉
Ale super!
Malwiś, świetny pomysł. Bardzo kreatywny. Chętnie wypróbuję, bo kocham maliny.
Pozdrawiam
A.
już się oblizuję:) wyglądają pysznie!
wyglądają świetnie i nie trzeba wyrzucać pestek po przecieraniu, zawsze mi się serce kroi jak to robię 🙂
świetnie wyglądają, pycha:)
ale fajnie się prezentują 🙂
Piękny pomysł!