Dzień dobry,
Jajecznica z pomidorami to jedno z ulubionych śniadań Połówka. O tej porze roku, gdy pomidory są dojrzałe i soczyste, smakuje najlepiej. Zazwyczaj robimy ją na bazie malinówek lub pomidorów arbuzowych. Nie bawimy się w sparzanie pomidorów i obieranie, tylko ścieramy je na tarce o dużych oczkach. To prosty trik, który pozwoli na zaoszczędzenie czasu w kuchni.
Przed podaniem jajecznicę warto posypać świeżą zieleniną, np. listkami bazylii (w końcu połączenie pomidor i bazylia to pyszny klasyk), posiekanym szczypiorem itp. Postawcie na te dodatki, które lubicie najbardziej. A może troszkę sera koziego lub fety na wierzch? Czemu nie!
Więcej śniadaniowych inspiracji znajdziecie w cyklu Śniadanie Mistrzów.
Jajecznica z pomidorami – przepis
Śniadanie Mistrzów
6 komentarzy
Często przygotowuję taką właśnie jajecznicę, bo tę wersję lubi mój Mąż. Zawsze smażę na gęsim smalcu. Nigdy jednak nie dodawałam tabasco. Przy najbliższej okazji wypróbuję.
Ja dopiero w tym roku pokochałam pomidory 🙂 Taką jajecznicę bym zjadła!
Pomidory są przepyszne. W takim razie częstuj się przepisem!
Bardzo lubie taka jajecznice i nawet mialam ja w weekend na sniadanie 😉
Trzeba korzystać, póki trwa sezon na pomidory.
Uwielbiam taką jajecznicę 🙂