Dzień dobry,
Dziś zapraszam Was na pyszny krem z pomidorów, który robi się praktycznie sam. Wystarczy wrzucić warzywa na blaszkę i upiec w piekarniku, dzięki czemu nabiorą wyjątkowego smaku i aromatu. Do tego przepisu polecam słodkie odmiany pomidorów o cienkiej skórce, takie jak bawole serca lub malinowe.
Czy pomidory na zupę krem należy obrać ze skórki?
Do zblendowania zupy użyjcie blendera kielichowego lub blendera żyrafy. Jeśli Wasz sprzęt ma słabą moc, obierzcie pomidory ze skórki po upieczeniu lub przetrzyjcie zupę przez gęste sito.
3 komentarze
Lubię takie zupki…
Idealna! <3 Doskonała na lekki obiad lub lunch. 🙂
Uwielbiam pomidory w każdej postaci! W najbliższym czasie na pewne wypróbuję ten przepis, bo ostatnio była w restauracji i zamówiłam sobie krem z pomidorów i się zakochałam!