Dzień dobry,
Lubicie śniadania na słodko? Jeśli tak, to podrzucam Wam przepis na bardzo smaczne bananowe pankejki. Świetnie komponują się z miodem, jogurtem i świeżymi owocami. Są puszyste i delikatne, a wszystko to za sprawą dodatku ubitych na pianę białek jaj. Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie w pracy lub szkole, dlatego zachęcam do zapakowania ich do lunchboxu.
Przepis na placki bananowe pochodzi z książki „Nastoletnie wypiekanie. Pyszne i fit” autorstwa Justyny Dragan. Polecam serdecznie, bo to naprawdę bardzo fajna książka pełna sprawdzonych receptur. Już mam na oku kilka dań do wypróbowania, które fajnie sprawdzą się jako posiłki do lunchboxu. Polecam zajrzeć także na blog autorki – Nastoletnie wypiekanie.
Placki z bananem i masłem orzechowym – przepis
9 komentarzy
Muszę spróbować!!! Bo ostatnie bananowe były
Super!
Mam pytanie a co z żółtkami? Nie dodajemy?
W składnikach nie ma mowy o żółtkach.
Pyszne połączenie smaków!
A czy może być jedno całe jajko ponieważ rano ubijanie piany zajmie zbyt dużo czasu
Wystarczy choćby roztrzepać białka z solą widelcem i też będzie super efekt. Ale i można z powodzeniem 2 białka zamienić na 1 całe jajo.
fenomenalne są te placki 🙂
Mi się okropnie rozwalaja na patelni, co poszlo nie tak?
Obstawiam, że masz zbyt dużą moc pod patelnią i za szybko je przewracasz. One muszą być ładnie ścięte naokoło plus na wierzchu powinny pojawić się bąbelki. Do odwracania polecam szeroką łopatkę z silikonu.