Crumble z wiśniami

przez Malwina
Crumble wiśniowe z kokosową kruszonką

Lubicie słodkie śniadania? Jeśli tak, to zachęcam Was do tego, aby dzień rozpocząć od porcji pysznego crumble z wiśniami. Kruszonkę wykonałam na bazie wiórków kokosowych, dodałam do niej także zarodki pszenne oraz niewielką ilość mąki razowej. Dzień rozpoczęty od takiego śniadania musi być udany.
Crumble z wiśniami

CRUMBLE Z WIŚNIAMI
Śniadanie Mistrzów #66


Składniki (na 4 sztuki):
[przepis własny]

  • 400 g wiśni
  • cukier do posypania owoców (opcjonalnie)
  • kruszonka: 30 g miękkiego masła, 40 g cukru, 30 g wiórków kokosowych, 10 g zarodków pszennych, 20 g mąki pszennej razowej
Wiśnie pozbawiamy pestek, układamy w 4 kokilkach. Składniki kruszonki wyrabiamy pomiędzy palcami, posypujemy nią wiśnie. Pieczemy przez 30 minut w temp. 180 stopni (bez termoobiegu), aż do zrumienienia kruszonki. Podajemy solo lub z dodatkiem gałki lodów lub bitej śmietany.

Całkowity czas przygotowania: 40 minut.

9 komentarzy
0

Podobne posty:

9 komentarzy

Łucja 04/08/2013 - 7:58 am

dokładnie takie crumble od kilku dni chodzi mi po głowie 🙂 musiało być pyszne!

Odpowiedz
Majana 04/08/2013 - 9:39 am

Cudne śniadanie!:)

Odpowiedz
Malwinka 04/08/2013 - 9:48 am

Z wiśniami jeszcze nie robiłam, na pewno pyszne 🙂

Odpowiedz
JestSmak 04/08/2013 - 12:58 pm

Pyszne śniadanie! Takie crumble z wiśniami koniecznie muszę zrobić!

Odpowiedz
Justyna Bąk 04/08/2013 - 1:51 pm

pysznie wygląda:)

Odpowiedz
Jey 04/08/2013 - 2:23 pm

Ojej, crumble w takiej wersji musi być jeszcze pyszniejsze niż klasyczne 😉

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 05/08/2013 - 8:06 am

Przepyszne! Żeby mi się tak rano chciało zrobić 🙂

Odpowiedz
Maggie 05/08/2013 - 11:20 am

Bardzo lubie slodkie sniadania, zwlaszcza w weekendy. Szkoda, ze do soboty tak daleko…

Odpowiedz
Domowe Wypieki 13/08/2013 - 4:48 pm

Slodkie sniadania sa najlepsze!

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies