Naleśniki pełnoziarniste z jabłkiem i cynamonem

przez Malwina

Dziś w cyklu Śniadanie Mistrzów słodka propozycja w postaci naleśników z jabłkami i cynamonem. Ich zapach kojarzy mi się z jesienią i zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Same naleśniki przygotowane są z mąki pełnoziarnistej, nie są też zbyt słodkie. Dzień rozpoczęty od takiego śniadania z pewnością będzie udany. 


NALEŚNIKI PEŁNOZIARNISTE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM
Śniadanie Mistrzów #7

Składniki (na 4 sztuk):

  • 1 szklanka mąki pszennej razowej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1-2 łyżki cukru
  • 1 szklanka odtłuszczonego mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę
Mąkę łączymy z proszkiem, cukrem, cynamonem. W drugim naczyniu umieszczamy jajko i mleko, mieszamy trzepaczką. Płynne składniki wlewamy do suchych, dokładnie mieszamy. Dodajemy jabłko, mieszamy. Patelnię smarujemy odrobiną oliwy, smażymy naleśniki partiami z obu stron na rumiano. 

Czas przygotowania: 10 minut

18 komentarzy
0

Podobne posty:

18 komentarzy

Natalia 02/12/2012 - 1:30 pm

Chcę takie!

Odpowiedz
cupcake 02/12/2012 - 2:14 pm

ojej, cudna wieżyczka. 🙂

Odpowiedz
Nemi 02/12/2012 - 2:50 pm

Słodkie weekendowe śniadanie:) Mniam!

Odpowiedz
qwert123 02/12/2012 - 3:14 pm

rzeczywiście sniadanko mistrzów
piękne, smaczne – czego chcieć wiecej!

Odpowiedz
Beatrice 02/12/2012 - 4:16 pm

Świetne, idaelne na śniadanko 🙂

Odpowiedz
Kamila 02/12/2012 - 5:13 pm

Smakowicie, smaczny poranek 🙂

Odpowiedz
Wiewióra 02/12/2012 - 5:28 pm

podzielisz się z Wiewiórą??? wspaniałe!!!

Odpowiedz
Majana 02/12/2012 - 6:07 pm

Pychotkowe to śniadanie Malwinko:)

Odpowiedz
Maggie 02/12/2012 - 6:22 pm

Lubie zaczynac dzien od takich slodkich pysznosci 🙂

Odpowiedz
pasjonatka 02/12/2012 - 9:16 pm

co takiego jest w pancakesach ze tak je kochamy ;p

Odpowiedz
Kamciss 02/12/2012 - 9:19 pm

Koniecznie muszę takie zrobić ! 🙂

Odpowiedz
Zuza 02/12/2012 - 10:07 pm

chciałabym mieć czas na takie śniadania 🙂

Odpowiedz
Marzena 03/12/2012 - 3:39 am

Super sniadanko!:) jeszcze jakby je ktos tak dla mnie zrobil… hmmm rozmarzylam sie 🙂 pozdrawiam Malwinko:)

Odpowiedz
teenager ;) 03/12/2012 - 4:07 am

genialne placuszki ,moje ulubione połączenie smaku ,pycha !

Odpowiedz
JestSmak 26/06/2013 - 5:47 pm

A czy można użyć zwykłe go mleka?

Odpowiedz
Malwina 27/06/2013 - 5:19 am

Oczywiście:)

Odpowiedz
Anonimowy 16/11/2013 - 7:12 pm

Bardzo smaczne placuszki, właśnie zajadam na kolację. Dziękuję za przepis! :*

Odpowiedz
Malwina 16/11/2013 - 7:35 pm

Smacznego 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies