Te puszyste placuszki to prawdziwy rarytas dla wielbicieli słodkości. Podane z bitą śmietaną, kremem waniliowym i drobinkami gorzkiej czekolady nie tylko świetnie się prezentują, ale i smakują wyśmienicie. Koniecznie wypróbujcie przepis i przygotujcie sobie takie placuszki w leniwy weekend.
Po więcej przepisów zapraszam Was do działu
PLACUSZKI BANANOWE Z CZEKOLADĄ
Śniadanie Mistrzów #102
Śniadanie Mistrzów #102
Składniki (na około 7 sztuk):
[przepis własny]
- 1 szklanka mąki z lekkim czubkiem
- 3/4 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki cukru
- 1 dojrzały banan
- 4 kostki gorzkiej czekolady
- do podania: krem pattisiere, bita śmietana, kawałki banana, tarta czekolada
W misce umieszczamy mąkę, dodajemy startą na małych oczkach czekoladę, jajko, proszek do pieczenia, cukier i mleko. Całość łączymy przy pomocy trzepaczki lub miksera. Dodajemy pokrojonego w kostkę banana, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, przy pomocy chochelki wlewamy porcje ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Placuszki podałam z bitą śmietaną, tartą gorzką czekoladą, kawałkami banana i kremem pattisiere.
Czas przygotowania: 10 minut.
14 komentarzy
Takie zestawienie musi być pyszne:)
dla mnie zdecydowanie rarytas, uwielbiam takie słodkie placuszki! 🙂
świetne zdjęcia 😉
wyglądają doskonale!
Jak dla mnie idealne, weekendowe śniadanie 🙂 Uwielbiam wszelkie placuszki, a takie z bananami są na pewno w moim TOP 3 🙂
świetne śniadanie:)
może i jestem po śniadaniu, ale na ich widok zrobiłam się znów głodna 🙂 koniecznie do wypróbowania
uwielbiam Twoje zdjęcia 🙂
cudowne zdjęcia *.*
Połączenie banana i czekolady to jest to ! Bije na głowę nawet masło orzechowe z bananem 😉
Placuszki wyglądają mistrzowsko. Zdjęcia mnie wprost oczarowały!
Mmm…
Ślinię się na ich widok! 🙂
Idealne na chłodne zimowe poranki 🙂 I do tego ciepłe kakao !
Zamawiam jutro takie na śniadanie! Pychota 🙂
Królewskie śniadanie, prezentują się rewelacyjnie. Narobiłaś mi smaku.
A jak sie robi ten krem?