Dzień dobry,
Lekki i pełen warzywnych dodatków makaron to ostatnio bardzo często mój obiad. Robi się go szybko i bardzo prosto, szczególnie gdy postawimy na makaron ryżowy.
W tym przepisie dodaję więcej sosu aniżeli zazwyczaj (w tym troszkę więcej sosu sojowego), ponieważ sam makaron ryżowy jest praktycznie bez smaku i mocno chłonie przygotowane sosy. Jeśli macie zamiar zmienić makaron na inny pszenny azjatycki, zmniejszcie troszkę ilość użytego sosu w przepisie.
10 komentarzy
Ale pyszności… Totalnie mnie przekonałaś, zrobię go jutro 😀 Ale chyba pójdę za radą Połówka i też dorzucę sobie mięska… chociaż wędzone tofu też brzmi nieźle.
Pozdrowienia!
i z moimi ukochanymi szparagami… pyszności 🙂
To danie wyglada niezwykle apetycznie! 🙂
Wygląda smakowicie, bardzo lubię takie azjatyckie smaki.
Smacznie się prezentuje
Ja bardzo lubię makaron ryżowy, ze względu na szybkość przygotowania. Z chęcią, skorzystam z przepisu 😀
To zdjęcie jest tak realne, że aż wyciągamy ręce by chwycić pałeczki 😀
Uwielbiam dania z makaronem ryżowym 🙂
Pyszności 🙂 wiem co jutro zrobię na obiad 🙂
Zrobiłam to danie I jest wysmienite