Grzanki z roszponką i jajkiem

przez Malwina
Grzanki z roszponką i jajkiem

Roszponka i jajka komponują się niezwykle smacznie. Tym razem postanowiłam przygotować szybkie grzanki z dodatkiem tych dwóch składników.Chrupiące kromki bagietki, domowy majonez, sałata i jajko ugotowane wg osobistych preferencji i mamy szybkie i smaczne śniadanie.

Po więcej przepisów na śniadania zapraszam Was do działu

Grzanki z jajkiem przepis

GRZANKI Z ROSZPONKĄ I JAJKIEM
Śniadanie Mistrzów #88


Składniki (na 1 porcję):

  • spora garść roszponki
  • 4 kromki bagietki
  • majonez
  • 2 jajka
Kromki bagietki opiekamy w tosterze, aż zrobią się chrupiące. Jeśli nie macie tostera to możecie opiec je na suchej patelni. Jajka gotujemy wg preferencji. Ja przygotowałam jajka na półtwardo. Kromki smarujemy majonezem, nakładamy sałatę, połówki ugotowanych jajek. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka możecie ozdobić dodatkowym kleksem majonezu, co oczywiście Połówek uczynił po zakończeniu sesji zdjęciowej 🙂 Fajnie będą tu także pasować kiełki rzodkiewki.
Grzanki z roszponką i jajkiem

Czas przygotowania: 15 minut.

13 komentarzy
0

Podobne posty:

13 komentarzy

Magda 03/11/2013 - 9:05 am

Jakie piękne te grzanki! A i smaczne na pewno 🙂

Odpowiedz
Paulina Kwiatkowska 03/11/2013 - 10:48 am

Ależ bym zjadła takie na śniadanie;)

Odpowiedz
Malwinka 03/11/2013 - 1:49 pm

Ooo! To coś dla mnie!

Odpowiedz
Jula G. 03/11/2013 - 2:39 pm

uwielbiam połączenie roszponki i jajek! 😉

Odpowiedz
Majana 03/11/2013 - 5:50 pm

Delikatne lekkie śniadanie. Pięknie wygląda 🙂

Odpowiedz
Angie 03/11/2013 - 7:50 pm

TO jajko<3

Odpowiedz
JustInka 04/11/2013 - 10:43 am

Cudowne to jajo. Powiedz ile minut gotujesz na półtwardo?

Odpowiedz
Malwina 04/11/2013 - 10:45 am

Wkładam do zimnej wody i gotuję około 3 minuty od momentu zagotowania wody.

Odpowiedz
JustInka 05/11/2013 - 1:47 pm

No tak. To teraz będę miała dużą szansę na zrobienie idealnego jajka 🙂 Dziękuję !

Odpowiedz
Maggie 04/11/2013 - 11:53 am

To cudnie rozlewajace sie zolteczko bedzie mi sie teraz snilo po nocach.

Odpowiedz
Bo(ro)n Appétit 05/11/2013 - 10:21 am

Wiejskie jajo i roszponka!To jest to!

Odpowiedz
mama Piotrusia i Bartusia 05/11/2013 - 7:33 pm

takie proste a napewno mega pyszne jutro no może pojutrze zrobie 🙂

Odpowiedz
Magda C. 06/11/2013 - 7:34 am

Po prostu urocze 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies