Roszponka i jajka komponują się niezwykle smacznie. Tym razem postanowiłam przygotować szybkie grzanki z dodatkiem tych dwóch składników.Chrupiące kromki bagietki, domowy majonez, sałata i jajko ugotowane wg osobistych preferencji i mamy szybkie i smaczne śniadanie.
Po więcej przepisów na śniadania zapraszam Was do działu
GRZANKI Z ROSZPONKĄ I JAJKIEM
Śniadanie Mistrzów #88
Śniadanie Mistrzów #88
Składniki (na 1 porcję):
- spora garść roszponki
- 4 kromki bagietki
- majonez
- 2 jajka
Kromki bagietki opiekamy w tosterze, aż zrobią się chrupiące. Jeśli nie macie tostera to możecie opiec je na suchej patelni. Jajka gotujemy wg preferencji. Ja przygotowałam jajka na półtwardo. Kromki smarujemy majonezem, nakładamy sałatę, połówki ugotowanych jajek. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka możecie ozdobić dodatkowym kleksem majonezu, co oczywiście Połówek uczynił po zakończeniu sesji zdjęciowej 🙂 Fajnie będą tu także pasować kiełki rzodkiewki.
Czas przygotowania: 15 minut.
13 komentarzy
Jakie piękne te grzanki! A i smaczne na pewno 🙂
Ależ bym zjadła takie na śniadanie;)
Ooo! To coś dla mnie!
uwielbiam połączenie roszponki i jajek! 😉
Delikatne lekkie śniadanie. Pięknie wygląda 🙂
TO jajko<3
Cudowne to jajo. Powiedz ile minut gotujesz na półtwardo?
Wkładam do zimnej wody i gotuję około 3 minuty od momentu zagotowania wody.
No tak. To teraz będę miała dużą szansę na zrobienie idealnego jajka 🙂 Dziękuję !
To cudnie rozlewajace sie zolteczko bedzie mi sie teraz snilo po nocach.
Wiejskie jajo i roszponka!To jest to!
takie proste a napewno mega pyszne jutro no może pojutrze zrobie 🙂
Po prostu urocze 🙂