Tu zacznij

by Malwina

Dzień dobry,

Mam na imię Malwina. Bardzo miło mi gościć Cię na blog Filozofia Smaku. Jeśli zajrzałeś/aś do tej zakładki, to zapewne chcesz dowiedzieć się więcej o moim blogu, i mam nadzieję, zostać ze mną na dłużej.

Więcej o mnie przeczytasz w zakładce – Kim jestem.

 

Jakie tematy poruszam na Filozofii Smaku?

  • Lunchbox/bento – Filozofia Smaku to miejsce, w którym z dużym zaangażowaniem promuję ideę zdrowych i smacznych posiłków do pudełka. Najprawdopodobniej jedyne takie miejsce w polskiej blogosferze. Robię to od ponad 5 lat, a efektem tego jest książka „Lunchbox na każdy dzień”.

Jeśli interesuje Cię temat zdrowych posiłków do lunchboxu, koniecznie dołącz do naszej tajnej grupy na Facebooku i obserwuj konto Make bento, not war! na Instagramie. No i oczywiście zaglądaj na blog w każdy poniedziałek po nowe przepisy do lunchboxu.

  • Kuchnia – na blogu dzielę się moimi sprawdzonymi przepisami, nierzadko z różnych stron świata. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak smakują Włochy, Turcja lub Japonia, to jesteś we właściwym miejscu. Co wyróżnia moje przepisy? Są proste, smaczne, klarownie opisane i okraszone apetycznymi zdjęciami.
  • Niemarnowanie żywności – pokazuję, jak mądrze robić zakupy, gotować i planować codzienne menu, aby zminimalizować ilość wyrzucanego jedzenia i przy okazji oszczędzać pieniądze.
  • Eko życie – zdrowiej i bliżej natury, bez tony szeleszczących zrywek i plastikowych odpadów. Śledź moją historię przejścia na eko stronę mocy. Zdroworozsądkowo i bez popadania w skrajności. Spokojnie, koczować na drzewach jako ekoterrorystka będę dopiero za jakieś 5 lat 😉
  • Fotografia kulinarna i nie tylko – na co dzień pracuję jako fotograf i stylista produktu. Na blogu czasem zabiorę Cię ze sobą do pracy i podpowiem, co zrobić, by kaszanka lub flaki wyglądały na talerzu tak kusząco, jak w Atelier Amaro 😉

Wpisy podzielone są na tematyczne cykle:

  • Make bento, not war! (od ponad 5 lat w każdy poniedziałek) – podsumowanie tygodnia, a w nim przepisy do lunchboxu, zarówno dla mięsożerców, jak i tych, którym bliższa jest dieta roślinna.
  • Foodbook (co tydzień w środę)- mój zdrowy jadłospis na redukcji
  • Śniadanie Mistrzów (w każdy weekend) – proste i niebanalne przepisy na leniwe śniadania.
  • Bento prep – jak planować i co gotować na kilka dni do przodu, by w dalszym ciągu było smacznie i zdrowo. W skrócie – lunchboxy dla zabieganych.
  • Bezmięsne piątki – mojego osobistego Połówka próby ograniczenia mięsa w diecie.
  • Naj miesiąca – zakupowy przegląd okołokulinarny.

 

***

Zapraszam Cię także do śledzenia mnie na innych kanałach w social mediach: 

Jeśli masz do mnie jakieś pytania lub po prostu masz ochotę do mnie napisać, pisz bezpośrednio na adres: filozofiasmaku@gmail.com

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies

pudełko śniadaniowe

Moja książka kucharska ze sprawdzonymi przepisami do lunchboxu

ZAMÓW TERAZ