Tu zacznij

by Malwina

Dzień dobry,

Mam na imię Malwina. Bardzo miło mi gościć Cię na blogu Filozofia Smaku. Jeśli zajrzałeś/aś do tej zakładki, to zapewne chcesz dowiedzieć się więcej o moim blogu, i mam nadzieję, zostać ze mną na dłużej.

18 września premierę będzie mieć moja druga książka „Lunchbox na każdy dzień. Nowe przepisy”. To prawdziwa kopalnia przepisów na szybkie, smaczne posiłki do pudełka na bazie niedrogich i sezonowych składników.

TUTAJ możesz zamówić książkę w przedsprzedaży.

Jakie tematy poruszam na Filozofii Smaku?

  • Lunchbox/bento – Filozofia Smaku to miejsce, w którym z dużym zaangażowaniem promuję ideę zdrowych i smacznych posiłków do pudełka. Najprawdopodobniej jedyne takie miejsce w polskiej blogosferze. Robię to od ponad 5 lat, a efektem tego jest książka „Lunchbox na każdy dzień”.

Jeśli interesuje Cię temat zdrowych posiłków do lunchboxu, koniecznie dołącz do naszej tajnej grupy na Facebooku i obserwuj konto Make bento, not war! na Instagramie. No i oczywiście zaglądaj na blog w każdy poniedziałek po nowe przepisy do lunchboxu.

  • Kuchnia – na blogu dzielę się moimi sprawdzonymi przepisami, nierzadko z różnych stron świata. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak smakują Włochy, Turcja lub Japonia, to jesteś we właściwym miejscu. Co wyróżnia moje przepisy? Są proste, smaczne, klarownie opisane i okraszone apetycznymi zdjęciami.
  • Niemarnowanie żywności – pokazuję, jak mądrze robić zakupy, gotować i planować codzienne menu, aby zminimalizować ilość wyrzucanego jedzenia i przy okazji oszczędzać pieniądze.
  • Eko życie – zdrowiej i bliżej natury, bez tony szeleszczących zrywek i plastikowych odpadów. Śledź moją historię przejścia na eko stronę mocy. Zdroworozsądkowo i bez popadania w skrajności. Spokojnie, koczować na drzewach jako ekoterrorystka będę dopiero za jakieś 5 lat 😉
  • Fotografia kulinarna i nie tylko – na co dzień pracuję jako fotograf i stylista produktu. Na blogu czasem zabiorę Cię ze sobą do pracy i podpowiem, co zrobić, by kaszanka lub flaki wyglądały na talerzu tak kusząco, jak w Atelier Amaro 😉

Wpisy podzielone są na tematyczne cykle:

  • Make bento, not war! (od ponad 5 lat w każdy poniedziałek) – podsumowanie tygodnia, a w nim przepisy do lunchboxu, zarówno dla mięsożerców, jak i tych, którym bliższa jest dieta roślinna.
  • Foodbook (co tydzień w środę)- mój zdrowy jadłospis na redukcji
  • Śniadanie Mistrzów (w każdy weekend) – proste i niebanalne przepisy na leniwe śniadania.
  • Bento prep – jak planować i co gotować na kilka dni do przodu, by w dalszym ciągu było smacznie i zdrowo. W skrócie – lunchboxy dla zabieganych.
  • Bezmięsne piątki – mojego osobistego Połówka próby ograniczenia mięsa w diecie.
  • Naj miesiąca – zakupowy przegląd okołokulinarny.

***

Zapraszam Cię także do śledzenia mnie na innych kanałach w social mediach: 

Jeśli masz do mnie jakieś pytania lub po prostu masz ochotę do mnie napisać, pisz bezpośrednio na adres: filozofiasmaku@gmail.com

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies