Dzień dobry,
Moja dieta w głównej mierze składa się z warzyw, które uwielbiam i jem w dużych ilościach. Staram się stawiać na te sezonowe, są bowiem wówczas najsmaczniejsze, najtańsze i mają najwięcej witamin. Dziś letnie warzywa z piekarnika – aromatyczne, pełne smaku, idealne na kolację, do lunchboxu lub jako dodatek do obiadu.
Postawiłam na cukinię, bakłażan, papryki, czerwoną cebulę i słodkie pomidory malinowe. Do tego sporo ziół, świeży czosnek, dobrej jakości oliwa i chlust octu z czerwonego wina. Wyszło przepysznie! Tak przygotowane warzywa możecie podać na chrupiącej grzance ciabatty z dodatkiem sadzonego jajka, wymieszać z ulubioną kaszą i makaronem (powstanie super pożywna sałatka), dodać do wytrawnej owsianki. Pomysłów na ich wykorzystanie jest wiele. My ostatnio jedliśmy je bez żadnych dodatków.