Uwielbiam makaron i nie wyobrażam sobie bez niego życia. Najczęściej na moim talerzu ląduje popularne spaghetti z różnymi dodatkami. Ostatnio zestawiłam go z zielonymi warzywami. Postawiłam na młody bób, szparagi i cukinię.
W tym przepisie wykorzystuję nieaktywne płatki drożdżowe. To one nadają całości smaku. Kupicie je w sklepach ze zdrową żywnością i w większych marketach. Duża paczka kosztuje kilkanaście złotych i starcza naprawdę na długo. Jeśli chcecie je pominąć, użyjcie drobno startego parmezanu lub grana padano.
3 komentarze
U mnie był dzisiaj w wersji z zielonym pesto, pomidorkami koktajlowymi i pistacjami 🙂
Makaron zapisujemy w kajeciku, w którym są same najlepsze przepisy do częstego powtarzania:-)) Wygląda cudnie!!
Idealne danie na letni obiad. My dodajemy cukinię do wszystkiego plus czosnek:) Z makaronem smakuje wybornie.