Sok z grejpfruta i winogron

przez Malwina

Mam dla Was kolejny owocowo-warzywny sok, który w kilka chwil przygotujecie przy użyciu swojej wyciskarki wolnoobrotowej. Nie bójcie się dodatku szpinaku w przepisie, jest bowiem niewyczuwalny w smaku, dominuje tu bowiem słodycz gruszki i winogron.

Sok z grejpfruta i winogron

1 porcja ma 300 kcal (3 B, 66 W, 1 T)

Składniki (na 2 duże porcje):

  • 1 duży grejpfrut (500 g) lub 2 średnie
  • 2 szklanki zielonych winogron bez pestek
  • 1 szklanka szpinaku
  • 2 duże słodkie gruszki
  • Mały plasterek imbiru

Sposób przygotowania:

Grejpfruta obieramy ze skórki. Składniki kroimy w mniejsze kawałki i wyciskamy sok przy użyciu wyciskarki.

Uwagi:

  • Zamiast szpinaku można wykorzystać jarmuż
3 komentarze
1

Podobne posty:

3 komentarze

Emilia 05/03/2021 - 1:50 pm

Dobre połączenie, ostatnio lubię dodatek imbiru 🙂 Wersję z jarmużem też chętnie wypróbuję.

Odpowiedz
JULIA 03/05/2021 - 3:30 pm

Mogę wiedzieć co to za buteleczki?

Odpowiedz
Malwina 03/05/2021 - 3:33 pm

To firma Monbento.

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies