Mam dla Was kolejny owocowo-warzywny sok, który w kilka chwil przygotujecie przy użyciu swojej wyciskarki wolnoobrotowej. Nie bójcie się dodatku szpinaku w przepisie, jest bowiem niewyczuwalny w smaku, dominuje tu bowiem słodycz gruszki i winogron.
Sok z grejpfruta i winogron
1 porcja ma 300 kcal (3 B, 66 W, 1 T)
Składniki (na 2 duże porcje):
- 1 duży grejpfrut (500 g) lub 2 średnie
- 2 szklanki zielonych winogron bez pestek
- 1 szklanka szpinaku
- 2 duże słodkie gruszki
- Mały plasterek imbiru
Sposób przygotowania:
Grejpfruta obieramy ze skórki. Składniki kroimy w mniejsze kawałki i wyciskamy sok przy użyciu wyciskarki.
Uwagi:
- Zamiast szpinaku można wykorzystać jarmuż
3 komentarze
Dobre połączenie, ostatnio lubię dodatek imbiru 🙂 Wersję z jarmużem też chętnie wypróbuję.
Mogę wiedzieć co to za buteleczki?
To firma Monbento.