Sok z grejpfruta i winogron

przez Malwina

Mam dla Was kolejny owocowo-warzywny sok, który w kilka chwil przygotujecie przy użyciu swojej wyciskarki wolnoobrotowej. Nie bójcie się dodatku szpinaku w przepisie, jest bowiem niewyczuwalny w smaku, dominuje tu bowiem słodycz gruszki i winogron.

Sok z grejpfruta i winogron

1 porcja ma 300 kcal (3 B, 66 W, 1 T)

Składniki (na 2 duże porcje):

  • 1 duży grejpfrut (500 g) lub 2 średnie
  • 2 szklanki zielonych winogron bez pestek
  • 1 szklanka szpinaku
  • 2 duże słodkie gruszki
  • Mały plasterek imbiru

Sposób przygotowania:

Grejpfruta obieramy ze skórki. Składniki kroimy w mniejsze kawałki i wyciskamy sok przy użyciu wyciskarki.

Uwagi:

  • Zamiast szpinaku można wykorzystać jarmuż
1 komentarz
1

Podobne posty:

1 komentarz

Emilia 05/03/2021 - 1:50 pm

Dobre połączenie, ostatnio lubię dodatek imbiru 🙂 Wersję z jarmużem też chętnie wypróbuję.

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies