Bento Tip #3

przez Malwina

Dzień dobry,

Lubicie chrupać warzywne słupki? My bardzo, szczególnie w zestawieniu z różnymi pastami lub hummusem. Niestety przygotowane kilkanaście godzin wcześniej, mimo przechowywania w lodówce, szybko tracą swoją jędrność i zaczynają być miękkie. Ale jest oczywiście na to sposób i to banalnie prosty.

Bento Tip #3

Chrupiące słupki warzyw

Aby marchewka i seler naciowy pokrojone w słupki pozostały chrupiące przez kilka dni, należy umieścić je w słoiku, zalać zimną wodą i zakręcony słoik włożyć do lodówki. Wodę trzeba na bieżąco zmieniać. Tak przechowywane warzywa są w dalszym ciągu chrupiące i jędrne.

4 komentarze
6

4 komentarze

Chocolade 14/05/2020 - 4:51 pm

Przyznam, że nie wpadłabym na to 😀

Odpowiedz
anya truszek 15/05/2020 - 3:10 pm

Super tip! Wielkie dzięki:)

Odpowiedz
Anna 28/05/2020 - 11:16 am

Można też zalać słoną wodą, nie wkładać do lodówki… a po paru dniach będziemy mieli całkiem dobrą kiszonkę 😉

Odpowiedz
Malwina 28/05/2020 - 1:04 pm

Hehe, no i przy okazji mamy bardzo zdrową opcję 😉

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies