Dzień dobry,
Jeśli zostanie Wam czasem troszkę kaszy z obiadu lub kolacji, to podrzucam fajny i szybki przepis na smaczny posiłek. Do przygotowania w mniej niż 15 minut. Bardzo przyjemne sprzątanie lodówki w duchu niemarnowania jedzenia.
Moją warzywną bazę stanowił por (dokładniej wnętrze tej zielonej części, którą sporo osób wyrzuca), marchewka, brokuły wraz z łodygą, szparagi, pieczarki, seler naciowy. Oczywiście możecie użyć innych warzyw, które akurat macie pod ręką. Fajnie sprawdzi się słodka czerwona papryka, boczniaki, cebula, pietruszka i wiele innych.
Stir-fry z kaszą i warzywami – przepis
Wypróbowałeś ten przepis?
Opublikuj swoje zdjęcie na Instagramie i koniecznie mnie oznacz @filozofiasmaku. Dziękuję!
3 komentarze
Czy coś zamiast mirinu można dodać? Totalnie nie mam gdzie go kupić 🙁
Pomiń, też będzie smacznie.
Uwielbiam takie nieskomplikowane i pełne warzyw przepisy! Dodam jeszcze kurczaka i leci do bento :>