Dzień dobry,
Lubicie makaron? Ja uwielbiam i nie wyobrażam sobie bez niego życia. Szczególnie ten z dodatkiem sosu pomidorowego. Tym razem postawiłam na wysokobiałkowy sos inspirowany włoskim bolognese. Bez mięsa, za to z dodatkiem czerwonej soczewicy i wędzonego tofu. W sumie nawet nie planowałam publikacji tego przepisu, ale danie wyszło na tyle pyszne, że muszę się się nim z Wami podzielić.
Oczywiście pod przepisem znajdziecie wyliczone kalorie oraz makroskładniki. Od jakiegoś czasu staram się, aby takie informacje były umieszczane pod każdym nowym wpisem. Mam nadzieję, że okaże się to dla Was przydatne.
6 komentarzy
Nigdy nie jadłam tofu, ale danie prezentuje się tak smacznie, że z chęcią bym skosztowała 🙂
Ciekawa alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa 🙂 Soczewica jak najbardziej na tak jako, m.in. dobre źródło białka roślinnego.
Genialna opcja! Muszę zrobić, bo takie spaghetti uwielbiałam jak jadłam mięso 🙂
Cześć, czego można użyć zamiast tofu? Nie mogę jeść soi. Czy po prostu pominąć…
Pomiń, też będzie pysznie. Możesz dodać też do sosu troszkę wędzonej papryki, jeśli lubisz jej smak
Masz jakieś sprawdzone marki tofu do tego przepisu?