Dzień dobry,
Wybaczcie mi proszę troszkę mniejszą aktywność na blogu w ubiegłym tygodniu, ale nawał zleceń w połączeniu z niekończącą się migreną nie sprzyja blogowaniu. Za to oczywiście na bieżąco działamy wspólnie z Połówkiem na Instagramie – Makebentonotwar. Jeśli jeszcze Was tam nie ma, to zapraszam serdecznie.
A w tym tygodniu na blogu pojawi się kilka nowych przepisów. Będzie m.in. fit serniczek na zimno, makaron z wegańskim sosem bolognese i wiele innych. Koniecznie zaglądajcie codziennie 🙂
Śniadanie to omlet marchewkowy z orzechami, śliwkami i cynamonem. Przepis pojawi się, ale poza blogiem.
Drugie śniadanie to hummus z burkiem posypany za’atarem i oliwkami. Do niego oczywiście warzywa do pochrupania.
Deser to fit serniczek z owocami. Przepis na to cudo pojawi się na blogu już w tym tygodniu 🙂
A tu posiłek potreningowy: filet kurczaka faszerowany papryką i mozzarellą, miks ryżu i strączków plus dwie surówki. Pierwsza to surówka z kapusty. Szatkuję białą kapustę, doprawiam solą i ugniatam w dłoni aż zmięknie. Dodaję posiekaną cebulkę czerwoną, gładką musztardę, sok z cytryny, olej rzepakowy (obowiązkowo tłoczony na zimno), sól, pieprz i troszkę erytrolu do smaku. Druga surówka to surówka z kiszonych ogórków i cebuli. Pyszna i zdrowa.
3 komentarze
Czekam na omlet i serniczek ❤️ Czy przepis na omlet pojawi się na insta?
Hummus z burakiem wygląda bajecznie 🙂 Jadłabym!
Czekam na przepis na fit serniczek! ☺️