Dzień dobry,
Dziś w cyklu Śniadanie Mistrzów częstuję Was banalnie prostą i szybką w przygotowaniu pastą kanapkową. Wystarczy wrzucić kilka składników do rozdrabniacza i zblendować. Pastę z łososia, jajek i twarogu najlepiej podawać z dodatkiem żytniego pieczywa. Ja dodatkowo posypałam ją za’atarem.
A na talerzu: kanapki z pastą z łososiem i twarogiem (z ogórkiem i za’atarem), prosta sałatka z miksu sałat, ogórka, pomidora, cebulki, marynowanych oliwek, pestek dyni (plus dressing z oliwy, soku z cytryny, oregano, soli i pieprzu) i smażona ciecierzyca (z przyprawą w której skład wchodzi szczypiorek, zielona cebula, czerwona cebula, czosnek, algi morskie, sól) ze szczypiorkiem. Tak przygotowana jest przepyszna. Bardzo polecam.
3 komentarze
Takie domowe pasty są pożywne 🙂
Dawno nie robiłam żadnej pasty, więc najwyższa pora to zmienić 😀 Ta wydaje się idealnie trafiać w moje smaki 😀
Łosoś wędzony na zimno to jedyna „wędzonka”, którą lubię. Często przygotowuję z niego tatara. Przepis na pastę bardzo mi odpowiada, więc gdy tylko będę w posiadaniu wszystkich składników, przygotuję smarowidełko wg Twojej receptury:)