Dzień dobry,
Ostatnio na blogu we wtorki królują dania obiadowe do podgrzania. Tak się składa, że przy okazji bento prepu robimy jedno danie na ciepło, które w poniedziałek i wtorek ląduje w piekarniku. To spora oszczędność czasu i energii. A i zmywania mniej.
Tym razem przygotowaliśmy filety drobiowe zapiekane w sosie z warzywami i ciecierzycą. Proste w wykonaniu i naprawdę pyszne. Tak przygotowane mięso pozostaje kruche i soczyste. Wypróbujcie koniecznie!
A z czym je podać? Aż proszą się o towarzystwo bagietki, ale w zdrowszym wydaniu fajnie sprawdzi się ryż, kasza jaglana lub makaron. Postawcie na to, co lubicie i macie w kuchennej szafce.
2 komentarze
Wygląda bardzo kolorowo i apetycznie, narobiłaś mi smaka!
To dziś nasz niedzielny obiad. Przy okazji porcja na jutro do pudełka 🙂