Dzień dobry w nowym roku,
Tym razem nie będzie podsumowań i planów na rok kolejny, nie czuję bowiem takiej potrzeby. Chciałabym się za to podzielić z Wami naszym bento, które przygotowałam wczoraj na pożegnanie starego roku.
Jestem wyjątkowo zadowolona z zawartości pojemników. Dajcie znać, jeśli chcecie aby któryś z przepisów pojawił się na blogu. I przy okazji – wszystkiego najlepszego w nowym roku 🙂
W bento Połówka:
- japońska sałatka ziemniaczana
- domowy sos do tonkatsu
- tamagoyaki z papryką, szpinakiem i szczypiorkiem – to ten rolowany omlet
- sałatka z ogórka i wakame (glony)
- tonkatsu (czyli schabowy w japońskim wydaniu) i kinpira z marchewki
- sushi z warzywami
- inari sushi z furikake grzybowym
- nigiri sushi z czarnuszką i łososiem
W moim bento:
- soba smażona z zielonymi warzywami (brokuły, seler naciowy)
- kinpira z marchewki
- sałatka z wakame i ogórka
- boczniaki w sosie teriyaki
- sushi z warzywami (szparagi, groszek cukrowy, papryka, ogórek, rzodkiewka, kiełki, szczypiorek) plus sriracha lub wasabi
- inari sushi
9 komentarzy
A można przepis na japońska sałatkę ziemniaczana?
Postaram się opublikować ją jako pierwszą 🙂
Piękne te pudełka i bardzo smakowite 🙂 Rozwiązał mi się problem, co zrobić jutro do pudełka, bo w domu mam resztkę brokułu i seler naciowy, wiec będzie soba z tymi warzywami 🙂
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Te pudelka wygladaja oblednie! Czekam na przepisy na posczegolne elementy 😉
a można przepis na ten rolowany omlecik?
Wszystko wygląda bajecznie 🙂 świetny zestaw przekąskowy na imprezę by z tego był 🙂 chętnie zrobię, jak pojawią się przepisy.
Przesmaczne to wygląda. Czy przesadą będzie publikacja przepisów na wszystko co w Twoim i Połówkowym bento 😀
Takie dania mogę jeść każdego dnia 😉 same pyszności
O tak, ja też koniecznie chcę poznać przepis na sałatkę ziemniaczaną i jej wegańską alternatywę, jeśli w oryginale nie jest daniem roślinnym ☺️