Dzień dobry,
Tym razem smaki inspirowane kuchnią indyjską. Na talerzu wylądował ryż curry z warzywami. Prosty i szybki w przygotowaniu, szczególnie gdy mamy w lodówce nadmiar ryżu, który pozostał nam z poprzedniego dnia.
Do tego przepisu polecam użyć ryżu basmati. Pasuje tu najlepiej, zarówno smakiem, jak i teksturą. Tak przygotowany ryż curry najlepiej serwować z pysznym dipem miętowym.
6 komentarzy
Pyszna propozycja , lubie bardzo przyprawę curry.
Danie idealne na jesień 🙂 Pyszne, aromatyczne i rozgrzewające 🙂
Kiedyś nie byłam w stanie przełknąć potrawy przyprawionej curry. Od paru lat bardzo lubię, więc ryż z curry i warzywami z wielką przyjemnością zjadłabym:)
Curry trzeba lubić. Wiele też zależy od jakości przyprawy. Sama nie przepadałam za nią, dopóki nie trafiłam na dobrej jakości mieszankę. Różnica w smaku ogromna.
Mega opcja 🙂 Na jesień opcja obowiązkowa!
Danie wygląda bardzo apetycznie 😉